Бисквитки

вторник, 18 октомври 2011 г.

Медици към Николай Иванов: Няма да ви липсват лекари, стига да създадете организация за тяхната работа


Здравеопазването във Враца  страда от липса на кадри, хронично недофинансиране и остаряла материално-техническа база  

Независимият кандидат за кмет на община Враца инж. Николай Иванов разговаря с лекари в залата на Търговско-промишлената палата. Участниците в срещата се обединиха около идеята, че местната власт, не само в лицето на община Враца, но и всички области трябва да бъдат инициатор на диалог и преговори с централната законодателна и изпълнителна власт.
Проблемите са типпични за цялата страна и по отношение на областните многопрофилни болници за активно лечение и по отношение на проблемите на съсловието като цяло и съвместно трябва да търсим решение за тях, заяви инж. Иванов.
По отношение на ограничени достъп до здравеопазване в някои части на община Враца, Иванов се ангажира да пренесе досегашния си опит за създаване на подходящи условия за работа на заетите в доболничната помощ, както  в помещенията на общинското ДКЦ, така и в здравните служби по кварталите и населените места в общината. За целта той ще води постоянен диалог с общопрактикуващите лекари, които обслужват населението на общината.
Медиците изразиха своето притеснение от липсата на достъпна информация за предстоящата бюджетна процедура на Здравната каса за 2012г. На свой ред Николай Иванов пое ангажимента, ако бъде избран за кмет, заедно със сдружението на българските общини да търси решение на проблема с несправедливото разпределение на средствата за здравеопазване и навременното им гласуване в държавния бюджет. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар