Бисквитки

неделя, 16 октомври 2011 г.

Петя Аврамова: Общината ще бъде партньор на здравеопазването

Да бъде партньор на заетите в системата на здравеопазването в община Враца се ангажира кандидатът на ГЕРБ за кмет на Враца инж. Петя Аврамова на среща за представяне на приоритетите в сферата на здравеопазването от нейната програма за управление. „Бяхме добър партньор на здравеопазването в последните четири години и ще продължим на бъдем такива“, каза Петя Аврамова. Тя подчерта, че въпреки че финансирането на здравните заведения е преди всичко въпрос на държавна политика, местната власт в града, заедно с депутатите на ГЕРБ и областния управител са направили необходимото да бъдат запазени всички лечебни заведения в общината. Думите на кандидата на управляващата партия за кмет на Враца бяха подкрепени и от народния представител д-р Янко Здравков и д-р Костадин Шахов.

„В листата на ГЕРБ има 7 представителя на вашите професии – хуманитарни и ветеринарни лекари и фармацевти“, каза Петя Аврамова пред събралите се здравни работници и фармацевти. От името на колегите си д-р Наташка Велчовска, кандидат за общински съветник на ГЕРБ се ангажира да защитава интересите на професионалната гилдия в бъдещия ОбС. Съдействие за изграждане на нови стационарни блокове в Комплексен онкологичен център Враца и Специализирана болница за пневмофтизиатрични заболявания, изпълнение на енергоефективни мерки в ДКЦ I и обновяване на диагностичната, лечебна и рехабилитационна апаратура в общинските лечебни заведения са част от ангажиментите в програмата на ГЕРБ за следващия мандат. От партията разчитат и на успешната реализация на проекта за обновяване и оборудване на КОЦ за 6 500 000 лв, който здравното заведение и община Враца спечелиха през тази година.

Закупуването на Гама камера в отделението по Нуклеарна медицина на КОЦ, операционни маси, анестезиологични апарати и мобилен рентгенов апарат са част апаратурата осигурена от община Враца през изминалия мандат. В Център за психично здраве пък е направено пълно саниране на сградата по проект „Красива България“. В него е разкрита и Метадон поддържаща програма, която е единствената общинска програма в Северозападна България. Ремонти и оборудване в детски ясли също бяха част от отчета. В мандат 2007 – 2011 г. 46 медицински специалисти са работили в училищата, яслите и детските градини в общината. На територията на община Враца има 21 лекарски кабинета в училища и 17 кабинета в ЦДГ и ОДЗ.

„Във Враца винаги сме се гордели, че имаме най-добрите болнични заведения и специалисти в Северозапада и моята цел е тази закономерност да бъде запазена“, завърши Петя Аврамова. За пример от ГЕРБ посочиха факта, че преди 2 седмици КОЦ е получил международен сертификат, което го прави единственото болнично заведение в България с такава акредитация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар