Бисквитки

събота, 18 юли 2020 г.

Враца отбелязва рождението на Васил Левски


С ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата, във Враца ще бъде почетена 183-тата годишнина от рождението на великия българин. Събитието ще се проведе на 18 юли /събота/, от 11:00 часа, пред паметника на Дякона, в центъра на града
В рамките на честването ще бъдат представени исторически данни за делото и подвига на българския национален герой, а възпитаници на Основно училище „Васил Левски“ ще изнесат кратка литературна програма.Празничният ден ще продължи с концерт на духов оркестър при НЧ „Развитие-1869”  Враца.

петък, 17 юли 2020 г.

Спряно водоподаване

Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, водоподаването ще бъде спряно днес – 17.07.2020г. до 17:00 часа в района на Втора градска болница.
Тел.: 092 66 11 19
Моб.Тел.: 0889 316 774

Наградиха победителите в художественотворчески конкурси

Заместник-кметът Петя Долапчиева награди победителите в конкурсите за рисунка и литературна творба на тема „Отвъд хоризонта или важните неща -  невидими за очите, видими за сърцето!“. Художествените надпревари са организирани по проект, изпълняван от Сдружение „Алианс Балкани“ и Община Враца.
За участие в конкурса, който се провежда за втора поредна година,бяха изпратени над 100 творби на деца от различни школи по изкуства и училища в градове от цялата страна, както и деца и младежи, настанени в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства – Лом. Участниците бяха разделени в две възрастови групи: 7-11 г. и  12-16 г.
В първа възрастова група /7-11 г./ на първо място се класира Петя Димитрова /9 г./ от Общинския детски център за култура и изкуство в Русе,след нея се нареди 9-годишната Мария Йоргова от Центъра за млади таланти – приложни изкуства от Бургас, а третото място е за Вяра Пенчева на 10 г. от школа „Елиза Арт“, Габрово. 
Първото място във втора възрастова група /12-16 г./ спечели Ивона-Сияна Станева /13 г./ от школа „Арт Попово“. Второто място бе присъдено на възпитаничката на Арт студио „Армеро“ от Враца - Кристина Георгиева, а трета стана Цвета Попова /11 г./ от НЧ „Ангел Кънчев“ от Русе.
В конкурса за литературна творба, в първа възрастова група /7-11 г./, категория „Разказ има само един отличен на първо място и това е Десислава Димитрова от Карнобат с творбата „Белегът“. В категория „Есе“ няма класирани участници на първите три призови места. Връчена е поощрителна награда на Версавия Янкова от Казанлък за есето:„Най-важните неща са невидими за очите“. В категория „Поезия“ на първо място се класира Николай Хаджистойчев от Сливен с творбата си „Слънчево приятелство“след него се нареди Рая Енева от Казанлък със стихотворението си „Най-важните неща са невидими за очите“. Третото място се разделя между Петя Димитрова от Русе за „Щастливо семейство“и Фая Гератлиева от Казанлък за творбата „Доброто и злото, като магия“.
В категория „Разказ“ във втора възрастова група първо и трето място не се присъждат. Единственият приз получава Емили-Слава Петрова от  Благоевград за „У дома“. Връчена е и нагр

С филм за Левски отбелязват рождението на Апостола в Мездра

Лентата "Лъвский: Европеец в Българско" ще се завърти за първи път и в Мездра, след като обиколи света. 

Навръх рождения ден на Васил Левски - 18 юли, от 21.30ч. на откритата сцена на "Калето" в железничарския град, зрителите ще видят "живия Левски", изпълнен брилянтно във филма от Симеон Владов - "Златният глас на България". Така започва съвместната инициатива на Община Мездра и "Незабравимата България" - "Лятно Кино на Калето 2020"! До края на лятото публиката в Мездра ще гледа безплатно всички филми на д-р Искрен Красимиров и "Незабравимата България", посветени на Христо Ботев, Иван Вазов, Райна Княгиня, Захари Стоянов, Освобождението на България, както и два филма, специално посветени на град Мездра - "Живот на кръстопът" и "Каменното съкровище от Мездра". По-рано през деня пък д-р Красимиров и Евгени Кучков, облечени в четнически униформи, ще присъстват на тържеството пред паметника на Васил Левски в центъра на града.


сряда, 15 юли 2020 г.

Спряно водоподаване

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, водоподаването ще бъде спряно днес – 15.07.2020г. от 13:00 до 17:00 часа в района на бул.“Христо Ботев“, в участъка от бул.“Мито Орозов“ до ул.“Георги Бенковски“.

“Водоснабдяване и канализация” ООД – Враца уведомява своите потребители, че поради възникнала авария, водоподаването ще бъде спряно днес – 15.07.2020г. от 10:30 до 17:00 часа в района на ул."Димитраки Хаджитошев", в участъка от ул."Кръстьо Българията" до ул."Скобелев".
Тел.: 092 66 11 19
Моб.Тел.: 0889 316 774

вторник, 14 юли 2020 г.

СТАРТИРА ЗАПИСВАНЕ ЗА 9 МЕСЕЧЕНИ КУРСОВЕ ПО ПРОГРАМИРАНЕ ВЪВ ВРАЦА


Тече записването за следващите курсове по програмиране, организирани от Враца Софтуер Общество

За шеста поредна година, Враца Софтуер Общество организира и провежда 9 месечени курсове по програмиране с Java и PHP. Състоят се от по 4 модула - платени. Подходящи са за хора от различни възрасти, които са решили да усвоят умения от ИТ сектора или търсят шанс за нова кариера. 

Кандидатстването ще бъде отворено до 31 юли. Желаещите могат да се регистрират тук https://vratsasoftware.com/application/create/1, след което ще бъдат поканени на интервю.

Екипът на Враца Софтуер Общество има за мисия да даде нови възможности на жителите на града и околните по-малки населени места за предизвикателна и добре платена работа във Враца. Каузата ни продължава да набира скорост с годините, като идеята е все повече хора да могат да си позволят добър стандарт на живот в родния си град, без да се налага да го напускат.

Грабни своето място сега - запиши се и препоръчай на приятел!

Обявиха публичен търг за отдаване под наем на помещенията в Сувенирната палата


Община Враца обяви публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем на помещения в сградата на новоизградения „Административно-търговски център“ /Сувенирна палата/.
 Под наем ще бъдат отдадени 18 обекта, от които три ще бъдат с предназначение търговска, обществена и други дейности, а останалите за офиси. 
Търгът ще се проведе на 23.07.2020 г., от 10:00 ч., в Конферентната зала, 3 етаж, в  сградата на Община Враца.
Повече информация за провеждането на търга може да видите на официалния сайт на Община Враца:  http://www.vratza.bg/bg/1594101292.html.