Бисквитки

петък, 13 юни 2014 г.

Къпането забранено



ЗАПОВЕД
№…1040
от
 13.06.14 г.
 

            На основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), във връзка с Наредба за водоспасителната дейност и обезопасяване на водните площи приета с постановление на №182 на МС, доп. ДВ бр. 72/ от 21.септември.2012г. и Наредба № 5 от 30 май 2008 г. за управление качеството на водите за къпане

ЗАБРАНЯВАМ:

Къпането на населението от Община Враца в неохраняваните – язовири, реки и напоителни канали, както и изкуствени и естествени водни площи на територията на община Враца, съгласно Приложение № 1.
         Изпълнението на заповедта възлагам на кметове и кметски наместници на населени места в община Враца.
         Контролът по изпълнението на настоящата заповед възлагам на  кметове и кметски наместници на населени места в община Враца.
         Настоящата заповед да се сведе до знанието на населението, като се постави на всички видни места. Да се връчи на стопаните и наемателите на водни обекти на територията на община Враца по реда на ГПК и чрез средствата за масова информация. Да се задължат собствениците на водни площи и ползващите водни площи, да обезпечат със забранителни табели водните обекти.
         На основание на чл. 60, ал. 1 от АПК с оглед осигуряване на живота или здравето на гражданите, допускам предварително изпълнение на заповедта.
         Заповедта може да се обжалва в 14 дневен срок по реда на АПК пред АС.

КМЕТ:
инж. НИКОЛАЙ ИВАНОВ
         

Крими хроника



За времето от 09.00ч.  на 12.06.2014 год. до 08.00ч. на 13.06.2014г., на територията на РУП-Оряхово е проведена специализирана операция  за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.  Проверени са 6 питейни заведения, 16 МПС,  26  лица, два пункта за изкупуване на метали, една заложна къща. Констатирани са 13 нарушения.
На 12.06.2014г., около 14.20ч. на изхода на гр. Враца в посока гр.Оряхово, катастрофират:  лек автомобил ”Мазда”, управляван от С.К./62г./ от гр.Оряхово и товарен автомобил ”Мерцедес”,  управляван от М.В./40г./ от гр. Ранени са: водача С.К. и 56-годишният И.И., който пътувал в лекия автомобил. Причина за катастрофата е  отнемане на предимство от страна на водача С.К.
Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.


 Регионален говорител на МВР:
       Красимир Василев
                                                                         

Викторио Павлов може да е новият старши-треньор на “Ботев”-Враца



 Това съобщи кметът Николай Иванов, който е и председател на врачанския футболен клуб. “Изпълнителният директор на “Ботев”-Враца Валери Цветанов е провел разговори с Викторио Павлов, но предстои да се събере Управителният съвет за да бъдат обсъдени условията, които е поставил специалистът”, уточни Иванов. Преди два дни Викторио Павлов бе уволнен от поста старши-треньор на дублиращия отбор на “Левски” само ден след като беше назначен на позицията.
Междувременно стана ясно, че Даниел Васев вече не е футболист на “Ботев”-Враца. 20-годишният халф ще играе през настоящия сезон за столичния “Локомотив”, където старши-треньор е неговият баща Димитър Васев.

„Холсим” дарява строителни материали на Община Враца




            Споразумение за съдействие и взаимопомощ по изпълнението на строително-ремонтната програма на Враца бе подписано между кмета на общината инж. Николай Иванов и Тодор Костов – изпълнителен директор на „Холсим България” АД. В документа се казва, че дружеството ще предостави безвъзмездно 200 тона цимент, а също инертни материали и механизация. „Благодарим на „Холсим България” АД за дългогодишното ползотворно сътрудничество. Дарените строителни материали за тази година ще бъдат използвани за благоустрояването на Враца и селата от общината” – каза кметът инж. Николай Иванов.





Затварят за основен ремонт бул. „Демокрация” във Враца




            От 16 юни до 14 юли ще продължи да бъде затворен за движение бул. „Демокрация” в участъка от площад „Св. Софроний Врачански” до бул. „Екзарх Йосиф” във Враца. Причината е започващият основен ремонт на булеварда. Масовият обществен транспорт ще се осъществява с тролейбуси от блок 26 до площад „Св. Софроний Врачански”, както е и в момента. От площад „Св. Софроний Врачански” отново гражданите ще могат да ползват автобуси до квартал „Метковец”. Маршрутът ще е площад „Св. Софроний Врачански”, бул. „Мито Орозов”,  по бул. „Васил Кънчов” до автогарата, бул. „Екзарх Йосиф”, след което се продължава по всички съществуващи спирки на тролейбусната линия до обръщалото в жк „Медковец”. В обратната посока маршрутът е същият.
            Автобусите по линиите с номера 2 и 3 и маршрутката с номер 50 няма да имат промяна в маршрута си. Автобусите по линиите с номера 5, 6, 7, 8, 10, 13, 20 и 23 вместо по бул. „Демокрация” ще преминават по бул. „Васил Кънчов”.
         За времето от 16 юни до 14 юли ще бъде затворена за движение и ул. „Околчица” в участъка от кръстовището с ул. „Цветана Табакова” до кръстовището с ул. „Братя Миладинови”. Изключение от забраната ще има само за тролейбусния транспорт. Причината за затварянето е изпълнение на строително-монтажни работи по интегрирания проект за воден цикъл на Враца.



Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”