Бисквитки

четвъртък, 26 февруари 2015 г.

Крими хроника

На 25.02.2015г., в селата с.Тишевица, Вировско и  Върбица, служители на МВР проведоха срещи  с обществеността и представители на местната власт. На срещите бяха обсъдени въпроси по превенцията и разкриването на престъпления, като бяха отчетени и недостатъци в съвместната работа.
На 24.02.2015г. и на 25.02.2015г., на територията на гр.Враца бе проведена специализирана полицейска операция за разкриване на престъпления, свързани с МПС (противозаконни отнемания на МПС, лизингови и застрахователни измами, незаконни сделки с МПС и части от тях), както и във връзка с прилагане Наредбата за излезлите от употреба МПС.  Проверени са 6 обекта за разкомплектоване на автомобили. Издадени са  2 предписания и 3 констативни протоколи. Нарушения не са констатирани
На 25.02.2015г., на територията на гр.Криводол е проведена специализирана полицейска операция с цел: установяване на малолетни и непълнолетни лица в нощните увеселителни заведения. Проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид. Констатирани нарушения- няма
 На 25.02.2015г., от 20.00ч.  до 01.00ч.  на 26.02.15г.,  на територията на гр.Враца и селата Паволче, Челопек, Згориград, Лиляче Бели извор и с.Власатица е проведена специализирана полицейска операция за установяване на малолетни и непълнолетни лица в и около нощните увеселителни питейни заведения. Проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид.
Констатирани нарушения- ням
В сградата на кметството в с. Руска Бела бе проведена среща с обществеността и органите на местно самоуправление и местната администрация. На срещата беше изнесена информация за дейността на РУ-Мездра през 2014г. по отношение състоянието, структурата и противодействие на престъпността на територията на Община Мездра и с. Руска Бела. На срещата бяха поставени въпроси и набелязани  конкретни мерки за решаване на възникналите проблеми по сигурността и охраната на реда в населеното място.
За времето от 19.00ч. на 24.02.2015г. до 07.00ч. на 25.02.2015г.,  на територията на селата: Ребърково, Люти дол и Люти брод  е проведена специализирана операция с цел: осигуряване на засилено полицейско присъствие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, обезпечаване на обществения ред и безопасност на движението в малките населени места през тъмната част от денонощието.
На 25.02.2015г., на територията на с.Бутан е проведена специализирана операция с цел: установяване на лица извършващи нерегламентирани теренни разкопки и занимаващи се с иманярска дейност. Не са установени лица извършващи нерегламентирани теренни разкопки и не са установени административни нарушения и престъпления от общ характер.
За времето от 09.00 ч. до 17.00ч. на 25.022015г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция за противодействие и разкриване на престъпления с МПС.  Няма констатирани нарушения 
На 26.02.15г., в 03,10ч. в РУ-Враца е получено съобщение за горящ автомобил на ул.”Подбалканска” в гр. Враца. Автомобилът „Фолксваген” е бил паркиран в двора на къща. Нанесената щета е  в процес на изясняване. Образувано  е досъдебно производство.
На 25.02.15г., в 20,50ч. в РУ-Враца е получено съобщение, че около 20,00ч. на около 150м.  от ресторант „Чайка” е катастрофирал лек автомобил  „Тойота”, който се блъска в крайпътни дървета. Зад автомобила е забелязано лице от мъжки пол, което тръгнало пеш в посока към село Згориград. Около 22,00ч. на мястото на катастрофата се е явил собственика на автомобила, лицето Г.С./38г./ от гр.Враца, който е заявил, че колата е била отнета противозаконно. От автомобила няма извършена кражба, няма видими следи от взломяване на ключалките и контактния ключ. Образувано  е досъдебно производство.

           Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар