Бисквитки

четвъртък, 26 февруари 2015 г.

Лиляна Павлова: Крайно разочарована съм от бутафорията на „Леденика“
Крайно разочарована съм от това, което видях лично на атракциона при пещерата „Леденика“. През 2011 г. аз подписах договора за реализацията на проекта, но между него и това което е реализирано на терен има пълно разминаване – изпълнението на проекта представлява бутафория. Това обобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при инспекцията на туристическата забележителност днес. Проектът „Развитие на устойчив туризъм в община Враца. Леденика – туризъм без сезони” се изпълнява по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013г. и е на стойност 5.1 млн.лв., осигурени от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет на Република България.
Лиляна Павлова обясни, че  и  като народен представител, и сега като министър получава сигнали за нередности на „Леденика“. “От видяното сега се убеждавам, че те са основателни“, посочи Павлова.
В Управляващият орган на Оперативна програма „Регионално развитие“ има четири сигнала, по които предстои окончателно произнасяне, но към този момент има предложение за пълна финансова корекция за някои от дейностите по атракциона. „Фигурите, които виждам се разпадат още отсега, но все пак до окончателното завършване на обекта, което трябваше да е през 2013 г., впоследствие до края на тази година, има още време да се поправят и отстранят част от нередностите“, смята тя.
Т.нар. „Охлюв“ – амфитеатър министърът определи като опасен за ползване, особено от деца, тъй като наклоните и неравностите са големи. Детската площадка е единственото безопасно място, смята тя.
ПРЕСЦЕНТЪР МРРБНяма коментари:

Публикуване на коментар