Бисквитки

четвъртък, 26 февруари 2015 г.

Пътят до пещера „Леденика” ще бъде основно реконструиран


Пътят до пещера „Леденика” ще бъде основно реконструиран, като за проектирането и изпълнението на този ремонт са заделени 12 000 000 лева – това обяви по време на посещението си във Враца министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. По този начин тя потвърди казаното от нея от парламентарната трибуна в отговор на питане от народния представител Явор Хайтов. Преди това обаче ще бъде извършен ремонт на участъка до природната забележителност, който включва изкърпване на пътя, укрепване на скатове и свлачищни райони, допълни още министър Павлова.
Регионалният министър пристигна в ранния следобед край пещерата „Леденика”, за да провери на място сигнали за нередности по проекта „Леденика - туризъм без сезони”, който е финансиран с над 5 200 000 лева от Оперативна програма „Регионално развитие” на ЕС и съфинансиран с повече от 800 000 лева от община Враца. Павлова критикува проекта, но отбеляза, че „обектът все още не е пуснат в експлоатация и община Враца като възложител и строителят имат време да го коригират”. Министърът определи проекта като „бутафорен” и „стресиращ”, заради начина на изпълнение, но си спомни, че разработката е била одобрена по времето, когато тя е била министър в първия кабинет на Бойко Борисов. Заедно с нея край пещерата беше заместник-кметът на Враца инж. Красимира Георгиева, която припомни, че община Враца е изпълнител на проекта, който е бил изготвен по времето, когато кмет е бил д-р Костадин Шахов, а заместник-кмет по строителството – настоящият депутат от ГЕРБ и основен критик на проекта инж. Петя Аврамова.
По-късно министър Павлова намери повод да критикува и строителството на Лъчелечебния център в Комплексния онкологичен диспансер /КОЦ/ във Враца. Проектът е на обща стойност малко над 6 300 000 лева, от които местната управа участва около 250 000 лева. По време обиколката на министър Павлова, управителят на КОЦ д-р Жулиета Цолова заяви, че медицинското заведение е инвестирало още 1 500 000 лева в допълнителни подобрения по завършването на лъчелечебния център, което не отговаря на истината. На тази критика инж. Георгиева отговори с припомнянето, че „проектът за изграждането на центъра е било дело на екип от КОЦ, затова направените впоследствие подобрения не тежат на съвестта на никого в община Враца. Ние спазваме проекта, който беше изготвен от тях”.
Визитата на министър Павлова завърши със среща в конферентната зала на Търговско-промишлената палата, на която разясни кампанията по саниране на жилища, в която Враца успя да са нареди първа, чрез подаването на договор за изпълнение.

 Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”



Няма коментари:

Публикуване на коментар