Бисквитки

сряда, 25 февруари 2015 г.

Крими хроника

На 24.02.2015г., в гр. Враца е проведена специализирана операция по линия „КИЦ”(Културно-исторически ценности)На паркинг в гр. Враца, в момент на осъществяване на сделка с вещи и предмети, в лек автомобил” Шкода„ са заловени лицата: Ж.И./53г./ и М.А./57г./ от гр.Враца. В автомобила са намерени  и иззети 16 монети.  При последващо претърсване  в жилището на едно от лицата са намерени  и иззети 5 монети, 1 метален съд,  множество накити, части от накити, фибули. Образувано  е досъдебно производство.
На 23.02.15г., в РУ-Враца е постъпил сигнал от жител на село Галатин, който е заявил, че за времето от 20.02.15г. до 23.02.15г., неизвестно лице  е срязало  и откраднало около 30м. кабел( рекордоман) захранващ къщата от уличния стълб. След ОИМ е установено, че извършител на деянието е криминално проявеното и осъждано лице К.К./30г./  от гр.Враца.
За времето от 09.00 ч. до 17.00ч. на 24.022015г., на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция  за противодействие и разкриване на престъпления с МПС. Проверени са 8 ремонтни работилници. Няма констатирани нарушения.
На 24.02.2015г., при проверка в частен имот в  с. Струпец  са намерени  и иззети 2 ловни пушки, за които собственика не  притежава разрешително за тях. Образувано  е досъдебно производство.
В УП-Борован е получено съобщение за кражба на тротоарни плочки в с.Сираково. След издирвателни мероприятия  е установено, че кражбата е дело на лицата: Д.Х./26г./ и О.Ц./55г./ от същото село, които откраднали 40 тротоарни плочки.
 На 24.02.2015г., в селата: Галатин; Чирен; Девене; Три кладенци, полицейски служители проведоха срещи  с обществеността и органите на местно самоуправление и местната администрация. На срещите бяха  обсъдени въпроси по превенцията и разкриването на престъпления, бяха отчетени и недостатъци в съвместната работа.
Сужители на РУ-Мездра проведоха срещи с обществеността и местната администрация в селата: Царевец, Старо село, Зли дол, Елисейна, Очин дол.  На срещите бяха поставени въпроси и набелязани  конкретни мерки за решаване на възникналите проблеми по сигурността и охраната на реда в населените места. Изнесена бе  информация за дейността на РУ-Мездра през 2014г.

        Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         


Няма коментари:

Публикуване на коментар