Бисквитки

вторник, 24 февруари 2015 г.

Крими хроника

На 22.02.15г., в 01,20ч. в РУ-Враца е получено съобщение от 68-годишен мъж от село Веслец, който  е заявил, че  около 00.10ч. е чул шум от  взломяване на входната врата на къщата му и при отварянето на вратата неизвестно лице му нанесло удар в главата с твърд предмет. Мъжът получил черепно-мозъчна травма,  настанен е за лечение в МБАЛ-Хр.Ботев. След ОИМ и действия по разследването е установено, че извършител на деянието е лицето М.Ц./36г./  от с.Веслец.
 На 23.02.15г., в  РУ-Б.Слатина е получено съобщение от жител на село Бъркачево, който заявил, че му е нанесен побой.  След ОИМ и ПСД е установено, че побоя  е нанесен от три лица от гр. Бяла Слатина, които са задържани в РУ-Б.Слатина. По случая е образувано досъдебно производство.
След ОИМ и ПСД за кражба на 570лв. от магазин в село Зверино, извършена на 21-22.02.2015г. е установено, че извършител е лицето М.Х./21г./  от с.Очин дол. Лицето  проникнало в обекта след като разбило няколко врати.
 На 23.02.2015г., в кметството на с.Брусен се проведе среща с обществеността и органите на местно самоуправление и местната администрация. На срещата беше изнесена информация за дейността на РУ-Мездра през 2014г.
В сградата на кметството в с. Моравица се проведе среща с обществеността и органите на местно самоуправление и местната администрация. На срещата беше изнесена информация за дейността на РУ-Мездра през 2014г. по отношение състоянието, структурата и противодействие на престъпността на територията на с. Моравица . На срещата бяха поставени въпроси и набелязани  конкретни мерки за решаване на възникналите проблеми по сигурността и охраната на реда в населеното място.
На 21.02.2015 г.,  в РУ-Козлодуй е получен сигнал, че неизвестно лице  е извършило кражба на газ(метан) от двора на ,,Дом за лица с физически увреждания’’- с. Хърлец. След ОИМ е установено, че извършител на престъплението е лицето Х.Х./32г./  от с.Гложене 
След ОИМ за кражба на 4 кокошки от двора на имат в гр.Роман е установено, че извършител на кражбата е В.И./21г./ от с. Струпец 
На 23.02.2015г., около   20,20ч. в гр. Враца, бул. „Мито Орозов” катастрофират: лек автомобил „Фолксваген”, управляван от В.А./79г./ от гр. Враца и лек автомобил”Рено”,  управляван от Г.Я./56г./  от гр. Бяла Слатина.  Загинал е водача В.А., пробата за алкохол на водача Г.Я.  е отрицателна. Образувано   е досъдебно производство.

   Регионален говорител на МВР:

Красимир Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар