Бисквитки

петък, 27 февруари 2015 г.

Касови бележки за 1 млн. лв. регистрираха ученици в играта на НАП „Парола: Касова бележка“


Ученици регистрираха касови бележки за над 1 млн. лева от началото на играта на НАП „Парола: Касова бележка“. За наградите - таблети, фотоапарати и игрална конзола, досега са регистрирани 152 хил. касови бележки, а над 11 000 фенове следят публикациите в страницата на кампанията във Facebook.
Играта „Парола: Касова бележка“ е част от образователната кампания на НАП „Влез в час с данъците 2“ и има за цел да повиши информираността на младите за данъците и осигуровките. Акцент в кампанията през тази година са отговорите на въпросите защо е важно да се издават касови бележки при покупка и как това засяга всеки потребител.
Според регламента на играта, всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Facebook, както и за мобилни телефони с операционни системи Android и IOS.
Учениците могат да регистрират касови бележки до 31 май 2015 г. Колкото повече фискални бонове запише един участник, толкова по-голям е шансът той да спечели някоя от наградите. Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират до края на играта. Печелившите се определят на лотариен принцип.
Общо 110 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски, проведоха служители на НАП в 28 средни училища в цялата страна от началото на кампанията. До края на кампанията предстоят срещи с още близо 20 000 ученици.
В град Враца данъчните уроци преминават при голям интерес, учениците са много активни, задават въпроси, участват в дискусията, изказват своето мнение и отстояват позициите си. Тези срещи са много полезни, защото информацията, която получават е важна за тях.
Юлия Грънчарова  Няма коментари:

Публикуване на коментар