Бисквитки

неделя, 9 октомври 2011 г.

Петя Аврамова се срещна с работници от „Тролейбусен транспорт“ Враца

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Враца инж. Петя Аврамова се срещна с работници на „Тролейбусен транспорт“ Враца. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Малина Николова, Пламен Кръстев и Десислава Димитрова.

„Нормално е най-много да ви интересува дали през следващите 4 години община Враца ще може да осигури средства за нови тролеи“, обърна се Петя Аврамова към присъстващите на срещата. „В последните две години търсихме много варианти за подмяна на тролейбусния парк, водили сме разговори и с министъра на транспорта. Един от ангажиментите в програмата ми за следващия мандат е осигуряване на финансиране за нови тролеи от Оперативна програма Транспорт“, каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на Враца. Петя Аврамова обясни, че това може да стане най-рано през 2014 г., защото в настоящия програмен период ОП Транспорт е отворена само за 5-те най-големи града в България. До този момент община Враца е отпуснала средства за основен ремонт на 2 тролейбуса, а планът е през 2012 г. да бъдат отпуснати средства за обновяване на още 2 превозни средства. Община Враца е осигурила 112 хил. лева за карти на преференциални цени за граждани в последната една година. „Ще запазим преференциите за пенсионери по чл. 68, хора с увреждания и граждани над 75 годишна възраст“, увери инж. Петя Аврамова.

„Ако някой ви обещава, че с магическа пръчка ще разреши всички проблеми на Враца за няколко месеца, не му вярвайте“, каза още на събралите се служители кандидатът на управляващата партия за кмет на Враца. Тя разясни отново хронологията за осъществяване на Водния цикъл и последващата цялостна подмяна на пътната настилка в града. Община Враца води преговори за взимане под наем на „паяк“, за да може да се разреши проблемът с безразборното паркиране, което затруднява работата на шофьорите на градския транспорт в града, съобщи още инж. Петя Аврамова. Наказателният паркинг за репатриране на автомобили вече е готов.

Работниците в „Тролейбусен транспорт“ поискаха нов специализиран авариен автомобил. Присъстващите кандидати за общински съветници от ГЕРБ се ангажираха да внесат още на първото заседание на новия ОбС Враца предложение за отпускане на средства за него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар