Бисквитки

сряда, 12 октомври 2011 г.

Николай Иванов декларира готовността си да работи за модерна местна политика


Каднидат кметът подписа Харта за модерна политика в местната власт

Независимият кандидат за кмет на община Враца инж. Николай Иванов се включи в инициативата на Института за модерна политика. На срещата, провела се в Дома на техниката бе подписана Хартата за модерно местно самоуправление.

Основните принципи на документа застъпват готовността да се работи за активно гражданско участие в местната политика, свободни медии, подкрепа за икономиката, вяра в способността на жителите на общината и зачитане на различното мнение.

Текстът на този документ напълно съвпада с моя стил на управление и не се притеснявам да заявя готовността си да работя прозрачно, ако бъда избран за кмет, заяви Иванов. Той изрази разочарованието си от отказа на голяма част от останалите кандидати да се присъединят към принципите за публично и модерно местно самоуправление. В инициативата се включиха още кандидатите Славян Янков и Венчо Кръстев.

Николай Иванов е издигнат за кмет от Инициативен комитет, в който влизат авторитетни граждани на Враца и е категорично подкрепен от шест политически партии и няколко граждански организации: Българска социалистическа партия – Враца, Земеделски народен съюз – Враца, ПП Обединена социалдемокрация, Партия „Нова сила” – Враца, Партия „Новото време”, Партия „Български социалдемократи”, „Съюз на пенсионерите – 2004”, Съюз за Стопанска инициатива на гражданите-Враца, Съюз на офицерите и сержантите от запаса- резерва, Отечествен съюз.

Номерът му в надпреварата е 27.

Няма коментари:

Публикуване на коментар