Бисквитки

четвъртък, 13 октомври 2011 г.

Петя Аврамова: Аз съм прагматичен и отговорен човек


Това заяви кандидатът за кмет на Община Враца на среща с жители на село Девене. „ Не обичам популистките обещания. Не мога да твърдя, че с магическа пръчка ще реша всички проблеми на общината, но знам кои са тези проблеми. И това, което казвам е, че знам начина за тяхното решаване. Подходът към проблемите трябва да е комплексен, те не могат да се решават на парче, решават се стъпка по стъпка. Първият проблем, с който вече съм се заела, но е необходима още работа и време, е подобряване на инфраструктурата. На община Враца са и необходими изцяло нови пътни настилки, съживяване на икономиката за борба с безработицата, вкарване на европейски пари в социалната инфраструктура.

Говорейки за постигнатото тя посочи, че за 2010 и 2011г. това са ремонтирани около 75 000 квадратни метра асфалтова настилка, а за четиригодишния мандат са извършени дейности за над 4 млн. лева. До края на годината ще продължат дейности по ремонт на настилки в селата на общината и четвъртокласната пътна мрежа на стойност около 400 000 лв. Търсят се варианти за допълнително финансиране, за да довършим ремонта и в останалата част на общината, за която не стигнаха средствата.

Аврамова увери пр4исъстващите, че за де години като заместник кмет по строителството е придобила сериозен опит и разбира добре проблемите на Враца и селата.

Тя определи досегашния кмет на ГЕРБ в селото Николай Мицов като много успешен и го подкрепи за втория му мандат. Той се отчете пред своите избиратели с редица подобрения в инфраструктурата, но се оплака, че не намира разбиране от полицията за ограничаване на битовата престъпност. Почти няма къща, която да не е ограбвана. На този въпрос отговори секретарят на общината Пламен Кръстев, и каза. Че ще бъдат обучени хора специално за охраната на частната собственост.

Жителите на селото поставиха и други злободневни въпроси на които отговориха инж.Аврамова, досегашният председател на ОбНС Малина Николова и други кандидати от листата на ГЕРБ за общински съветници.

Кандидатът за кмет благодари на присъстващите и ги прикани на 23 октомври да гласуват с бюлетина номер 2 за кмет на общината, за кмет на селото, за общинските съветници и кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар