Бисквитки

неделя, 9 октомври 2011 г.

Николай Иванов: Ще работя за развитие както на професионалния, така и на любителския футбол във Враца


На провелия се в събота турнир, независимият кандидат обяви приоритетите си за футбола

По инициатива на независимия кандидат за кмет на община Враца, инж. Николай Иванов, на 8 октомври се проведе футболен турнир на терена с изкуствена настилка, намиращ се в ж.к. Сениче. В надпреварата взеха участие четири отбора, представители на различните квартали във Враца.

Победител от надпреварата излезе тимът с бели тениски, предвождан от капитана Вальо Лилов. На финала те надделяха над отбора със сини екипи с класически резултат 3:0. Голмайстори бяха Вальо Лилов, Марио Петров и Кристиан Кръстев.

Има врачани, които искат да спортуват, но за целта не са им създадени условия. Това ще бъде една от основните ми насоки за работа, ако бъда избран за кмет на общината. Площадките и футболните терени за любителски спорт трябва да станат повече. Възможности за това има не само в общинския бюджет, а и чрез различни финансиращи програми на БФС и на Спортния тотализатор, заяви Иванов, на когото футболът е любим спорт.

Самият претендент за кметския пост изигра едно полувреме за своя отбор, тъй като все още не е напълно готов за игра, вследствие на претърпяната опрерация на коляното преди няколко месеца. За него и за повечето врачани футболът винаги е бил една голяма емоция, а в момента още повече, заради дългоочакваното завръщане на „Ботев” в А група.

Отборът има нужда от подкрепата както на феновете, така и на всички институции, ангажирани с развитието на този спорт. Общината е длъжна и аз ще работя за това тя да осигурява не само финансова подкрепа, ако успея в кметската надпревара. Тя може да обедини усилията на всички хора, които имат желание и възможност да подпомогнат отбора, така че да се осигури финансиране и успешно представяне в А ПФГ, заяви Николай Иванов.

За него основен приоритет в областта на футбола е развитието на детско-юношеската школа на „Ботев” Враца, която трябва да заработи още по-действено, така че да захрани с качествени местни футболисти отбора в бъдеще.

Няма коментари:

Публикуване на коментар