Бисквитки

вторник, 1 февруари 2011 г.

102 самоосигуряващи се лица подадоха декларации за промяна в осигуряването в офис Враца

На 31 януари изтече срокът, в който самоосигуряващите се лица могат да променят вида на своето осигуряване. От началото на годината до края на месеца 102 самоосигуряващи се лица са подали декларации в офис на НАП Враца за промяна в осигуряването, като са заявили, че искат да се осигуряват на по-високия процент като се ползват от всички социални рискове без трудова злополука, професионална болест и безработица.
Видът на осигуряването за самоосигуряващите се лица може да се променя  за всяка календарна година, ако е подадена декларация по утвърден образец от изпълнителният директор на НАП. Срокът за подаване на документа е до 31 януари. Декларациите се подават в офисите на НАП лично, чрез  упълномощено лице, или по пощата с обратна разписка.
В 7-дневен срок от започване или възобновяване на дейността си, самоосигуряващите се лица определят видът на осигуряването, като подават декларация в компетентната териториална дирекция. При  прекъсване и възобновяване на съответната дейност през календарната година, същите не могат да променят вече избраният и деклариран вид осигуряване в НАП.
Повече информация за попълване на данъчните и осигурителни декларации, можете да получите и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на един обикновен градски или междуселищен разговор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар