Бисквитки

сряда, 2 февруари 2011 г.

Разкриха нарушениe в депото на Оряхово

През януари са извършени общо 20 проверки, от които 17 планови и 1 по контрол на даденото предписание. При огледите на обектите е установено едно нарушение, за което е съставен акт.
Извършена е съвместна проверка на 14.01.2011 г. по сигнал от представител на Община Оряхово за депонирани болнични отпадъци в депото до града. При огледа се констатира нарушение, но не е установен нарушител. Комисията прецени, че с цел недопускане разпространение на зарази и инфекции да се съберат отпадъците и да бъдат загробени, като се покрият със земни маси с дебелина на слоя поне 0,5 м.
Извършена е извънредна проверка на 2 обекта в м. “Жиев лъч”, землището на с. Лесура, за изграждане на Фотоволтаична централа. Проверката е във връзка с постъпило писмо на МОСВ относно изпълнение на нормативните изисквания по околната среда на възложителя Община Криводол. Не са констатирани нарушения по изпълнението на нормативните изисквания по околната среда и специализираната нормативна уредба – Закона за устройство на територията.
Съставен е акт на физическо лице от гр. Враца за извършване на нерегламентирана бракониерска сеч на дървета /планинки ясен и габър/ около 40 бр. в местността “Светогорски камък”, резерват “Врачански карст”. Нарушен е чл. 17(1) от Закона за защитените територии. Стойност на акта – 1 000 лв.
Издадено е наказателна постановление на база съставен акт на кмета на село Алтимир общ. Бяла Слатина. Поради занижен контрол е допуснато замърсяване на терени със смесени, растителни и битови отпадъци в местността “Проганя” край ромската махала и моста на р. Скът. Нарушен е чл. 92 от Закона за управление на отпадъците. Размер на НП – 1 400 лв.
През януари акцент в контролната дейност на експертите от РИОСВ – Враца са проверките в границите на резерват “Врачански карст” във връзка с бракониерска сеч по време на отоплителния сезон. Резултат от плановите огледи на територията, изключителна държавна собственост, е констатирането на незаконно изсичане на дървесни видове, установяване на нарушителите и съставянето на акт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар