Бисквитки

вторник, 1 февруари 2011 г.

Споделете своята история с Европа

До 28 февруари Европейската комисия кани младите хора, навършили 18 години и жители на страните от ЕС, Турция, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, да споделят положителни анекдоти, показващи ползите от владеене на чужди езици. Как езиците промениха живота ви или просто един ден от него. Как владеенето на чужд език ви донесе щастие, нещо дребно или пък нещо наистина значимо. Как езиците ви изненадаха, накараха ви да се засмеете, трогнаха ви, накараха ви да се гордеете или просто да се чувствате полезни. Дайте своя принос, разкажете ни приятна история и вдъхновете хората да усвояват различни езици!
Историите могат да се подават във видео, аудио, текст, снимка или формат за плакат и ще бъдат публикувани на уебсайта на конкурса http://www.tonguestories.eu/bg . Зрителите ще избират най-добрите истории с гласуване онлайн.

Условия за участие и формуляри  http://www.tonguestories.eu/bg/how-to-participate

За повече информация се консултирайте с общите правила на конкурса :

Наградите Един национален победител от всяка страна ще бъде поканен да участва в церемонията по награждаването в Брюксел на 10 май 2011 г. 31 национални победители ще спечелят пътуване до Брюксел за едно наистина европейско преживяване — столицата на Европа, европейските институции и хората зад сцената — както и привилегията за среща с известни личности, които подкрепят конкурса. Европейската комисия ще поеме пътните и квартирните разходи на победителите. В Брюксел на трима кандидати измежду всички 31 финалисти ще бъде присъдена титлата европейски шампион. Тези трима европейски шампиони ще получат специална награда.

Освен това трима онлайн гласоподаватели ще бъдат изтеглени с жребий. Тези трима късметлии, гласували по Интернет, ще получат като награда пътуване до Брюксел, за да присъстват на церемонията по награждаването и да се срещнат с известни личности, които подпомагат конкурса. УСПЕХ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар