Бисквитки

неделя, 30 януари 2011 г.

Общински съвет в Криводол с първи за годината решения


На 28 януари 2011 г. Общински съвет – Криводол проведе редовно заседание. Съветниците приеха уточнения размер на Бюджета на общината към 31.12.2010 г. в размер на 7 820 090 лв. и отчета за касовото му изпълнение.
Утвърдиха  мрежата от учебни заведения и функционирането на маломерни паралелки и паралелки с по-малко от 10 ученици в училищата да края на бюджетната 2011 г.  
Община Криводол кандидатства по Оперативна програма „Административен капацитет” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура „Транснационално и междурегионално сътрудничество” в приоритетна ос – „Управление на човешките ресурси”. Общинският съвет одобри подписаното Споразумение за сътрудничество по Проект: Развитие и подобряване на системите за управление на човешките ресурси и квалификацията на работещите в община Криводол чрез обмяна на опит и добри практики с община Валга, Естония.Съветниците приеха отчета на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за миналата година. В сравнение с 2009 г. броят на възпитателните дела през 2010 г. е намалял. През годината спрямо 4 непълнолетни лица са наложени възпитателни мерки, като едно от тях е настанено във Възпитателно училище интернат. Броят на извършителите на противообществени прояви през 2010 г. е намалял в сравнение с 2009 г. За 2010 г. извършителите са 4, а за 2009 г. – 10. Броят им за 2008 г. е бил 24. Няма регистрирани безпризорни и проституиращи деца. С цел подобряване на възпитателната работа с учениците през време на ученическите ваканции, Общинската комисия провежда редица спортни мероприятия. През изминалата година по инициатива на комисията в Криводол беше открит ученически клуб. В клуба има изградени две секции – тенис на маса и шах, в които участват ученици от втори до шести клас, а заниманията се водят от обществените възпитатели.
ОбС взе решение за подновяване на автомобилния парк  на Домашен социален патронаж.
Съветниците разрешиха общината да поеме разходите по издаване на сборник разкази „Хлебно ухание” из живота на Ботунския край от близкото минало и наши дни с автор Георги Радовски.
Приеха и предложенията, свързани с управление и разпореждане с общинско имущество.
Галина Маркова

Няма коментари:

Публикуване на коментар