Бисквитки

неделя, 30 януари 2011 г.

Тотю Младенов пак се отметна за пенсиите

Действително за тази година в бюджета за Държавното обществено осигуряване са планирани приходи и разходи такива, каквито са и няма възможност за повишаване на пенсиите.
Това каза пред БНР министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Признанието му бе по повод задочния спор с министър Дянков относно повишаването на пенсиите и минималната работна заплата през 2011 г. Вчера в Ботевград социалният министър посъветва Дянков да не бърза да замразява пенсии и заплати, преди да бъдат видяни икономическите резултати на полугодието. Ден преди това финансовият министър обяви публично, че бюджетът за 2011 г. вече е приет и не може да се говори за никакво повишение на пенсиите.
Ще следим всичко много внимателно. Трябва да мине полугодието, за да се види. Рано е да се говори. Нека да се направят финансовите разчети, да видим как върви икономиката, посочи отново Младенов. Той каза, че социалният диалог е довел до конкретни резултати за бизнеса и за хората. Според Младенов, трябва да се започнат на експертно ниво преговори, за да се види каква е производителността, какво е състоянието на икономиката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар