Бисквитки

понеделник, 31 януари 2011 г.

Сайтът за преброяването блокира

Първият етап на преброяването започва от 0.00 часа на 1 февруари и продължава до 24.00 часа на 9 февруари
Сайтът на Националния статистически институт (НСИ), през който в полунощ трябва да започне онлайн преброяването на населението на България, бе временно недостъпен.
От пресцентъра на института обясниха, че се тества системата и гарантираха, че всичко ще бъде наред до полунощ, съобщи в. "Дневник".
Сривът вероятно се дължи на големия брой влизания, коментира пред "Народно дело" варненският шеф на статистиката Деян Славов.
Първият етап на преброяването започва от 0.00 часа на 1 февруари и продължава до 24.00 часа на 9 февруари. През този период всеки желаещ може да попълни анкетната онлайн карта на сайта http://www.nsi.bg/census2011/.
Анкетната карта е с 34 въпроса. Целта е чрез тях да се събере информация за възрастта, образованието, трудовата дейност, семейното положение и жилищните условия, "но не и за собствеността на хората, за доходите им или данъците, които плащат", обясниха от НСИ.
След попълването на анкетната карта преброилите се ще получават уникален 10-цифрен код, който трябва да покажат на анкетьорите на НСИ като доказателство, че са се преброили онлайн.
От 8.00 часа на 10 февруари до 20.00 часа на 28 февруари преброяването ще се прави от анкетьори чрез посещение по домовете, обясниха от НСИ. Оттам гарантираха, че 400 000 души могат едновременно да влязат в сайта без системата да блокира.
Инструкция за онлайн преброяването и на http://www.nsi.bg/census2011/PDOCS2/Census_instrukcia.pdf. Указанието е преведено на руски и английски език.

Няма коментари:

Публикуване на коментар