Бисквитки

вторник, 29 март 2011 г.

Кметът на Бяла Слатина пише писмо за път

ДО
Г-Н РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ
МИНИСТЪР НА РЕГИОНАЛНОТО
РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО
ГР. СОФИЯ

Г-ЖА ПЕПА ВЛАДИМИРОВА
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА
ОБЛАСТ ВРАЦА

Г-Н СЕРГЕЙ МИХАЛЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ
НА АГЕНЦИЯ „ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА”
ГР. СОФИЯ


ИНЖ.СТЕФАН ИЛИЕВ
ДИРЕКТОР НА ОПУ
ГР. ВРАЦА

Относно: Състояние на път II-13, преминаващ в през гр. Бяла Слатина

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

През територията на Община Бяла Слатина преминава Път II – 13 от границата с Община Кнежа до границата с Община Борован,
В настоящия момент той е в изключително лошо състояние, което създава сериозни предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия. Въпрос на случайност е, че до този момент няма катастрофи с материални щети и човешки жертви. Особено тревожно е състоянието му в границите на гр. Бяла Слатина, като на места той вече е почти непроходим.
От 2007 година, нееднократно съм поставял въпрос за ремонта му пред различни институции, но или няма отговор, или ако има той е твърде уклончив. Години наред бяхме залъгвани, че ремонт на тази отсечка ще има, едва ли не започва, но бездействието от страна на компетентните институции доведе до сегашното крайно тежко състояние на пътя.
През 2010 год. между Общината и Областно пътно управление – Враца беше подписан Споразумителен протокол за съвместно финансиране на поддържането на републиканските пътища в чертите на гр. Бяла Слатина, като ОПУ съфинансира дейността с 5 363,20 лв. Смея да твърдя, че за тази отсечка от 3,839 км, на която не е правен ремонт повече от 20 години това са крайно недостатъчни средства. Наясно съм с тежкото финансово положение в държавата, но състоянието в общините също не е цветущо. В ситуацията на намален бюджет, е невъзможно отделянето на такъв сериозен финансов ресурс, какъвто е необходим за ремонт на гореспоменатата отсечка от второкласния път.
Имайки предвид гореизложеното, настоявам за спешни мерки за започване на ремонт на отсечката от II – 13, намираща се в границите на града или за съответно финансиране, адекватно на моментното състояние на пътя. Проблемът с този път не е от 2008 година, откогато общината е задължена да организира дейностите по поддържането му, а много отпреди това. Справедливо ли е тогава цялата тежест по ремонта да падне върху нея?

Уважаеми дами и господа,
Вярвам във Вашата адекватна реакция и компетентна намеса по проблема! Надявам се да не се налага вземането на други по-непопулярни мерки, като организирането на протести и блокиране на движението по пътищата, минаващи през общината, но Ви уверявам, че имам готовност да предприема и такива, ако ситуацията с пътя не бъде решена. В Северозападна България също живеят хора и те имат право да се движат по хубави пътища!
Приложение: Снимков материал от отсечката на път II – 13, намираща се в границите на град Бяла Слатина

С уважение,
ИНЖ. ВЕНЦИСЛАВ ВАСИЛЕВ
Кмет на Община Бяла Слатина


Няма коментари:

Публикуване на коментар