Бисквитки

понеделник, 28 март 2011 г.

Сдружението на жените в ядрената индустрия с полслание до японския клон на организацията

В писмо, адресирано до Junko Ogawa – президент на Women in Nuclear в Япония, жените от организацията в България изразяват своето съпричастие към трудностите, които преживява страната на изгряващото слънце вследствие на катастрофалното земетресение от 11 март, и към усилията на специалистите за овладяване на кризата в АЕЦ „Фукушима”.

„Искрено съчувстваме на Вас, членовете на WiN- Japan и целия японски народ за сполетялото Ви нещастие.
Искрено Ви подкрепяме и се възхищаваме на усилията, които полагате да се справяте адекватно в създалата се ситуация!
Надяваме се заедно с Вас, че катастрофата няма да се задълбочава! Да, това събитие най-вероятно ще забави развитието на ядрената индустрия за известно време, но сме сигурни, че за сметка на това ще се вложат още по-големи усилия и средства за повишаване на нейната безопасност, надеждност и сигурност! Ако можем да ви бъдем полезни с каквото и да е и това е в нашите възможности – ще се отзовем! Кураж!” – се казва в писмото.

Междувременно, от Борда на WiN – Global е постъпило предложение по време на световната годишна конференция на организацията, която ще се състои в България, да бъдe проведена дарителска кампания сред участниците, и набраните средства да бъдат предоставени на WiN-Япония.

Допълнителна информация

През 2011 година WIN – България ще бъде домакин на 19-та Световна годишна конференция на WIN GLOBAL. Форумът ще се проведе в периода 6-10 юни 2011 г. в черноморския комплекс „Ривиера”.
През 2010 г. Световната конференция на организацията се състоя в Южна Корея, а през 2009 г. събитието се проведе във Вашингтон (САЩ). Фактът, че през следващата година именно на България е поверено домакинството на форума е признание за активната работа на българския клон и същевременно висока отговорност. С ясното съзнание за сериозния международен ангажимент. WiN – България своевременно създаде организационен комитет и от няколко месеца е в усилена подготовка за събитието, което ще протече под наслова „Ядрената индустрия за един по-добър свят”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар