Бисквитки

понеделник, 28 март 2011 г.

Огънят на театрална трупа „Три-четири!” с посвещение на град Лом

По повод „Часът на земята” на 26 март, Общинска администрация в Лом представи в празничната програма за града гостуващо светлинно и огнено шоу, изпълнено от децата и юношите от театрална трупа „Три-четири!” към Обединен детски комплекс –Козлодуй. Младите участници в артистичната формация бяха възхитени от приказната атмосфера по време на празника и от присъствието на многото млади хора на артистичната сцена, потопена в мистичната светлина на стотиците свещи и огнени факли под тъмното, звездно небе. За тях участието в специалната вечер бе изключително преживяване, което на практика дава възможност на изкуството да се случва по един непринуден, непреднамерен и подчертано младежки начин, със свободен изказ и воля на младите хора.

Като гости на събитието, участниците в екипа на Обединен детски комплекс напълно подкрепят идеята за присъединяване на общността към актуалните екологични идеи на съвремието, реализирани в гр. Лом по един новаторски начин - през средствата на древната символика, изкуството и младежкото творчество, а оказаната подкрепа на младите хора е силна индикация за модерно управление и инвестиции в бъдещето на града. По думите на г-жа Татяна Спасова, директор на ОДК – Козлодуй, именно така красотата на гр. Лом се запазва и развива, а реализацията на подобни съвместни мероприятия доказва успешно разширяване на културните взаимодействия и същевременно постига обогатяване на съхраняваните в гр. Лом дългогодишни традиции в областта на изкуството и културата.
Това е първото представяне на театрална трупа „Три-четири!” в своя наскоро обновен състав извън рамките на Козлодуй. Уникалното в шоуто е, че участниците са на възраст от 6 – до 19 годишни, и за разлика от предишни години, сега в мистерията на огъня и светлината са посветени деца от предучилищна и начална училищна възраст. Малките театрали са изключително горди и трогнати от топлото посрещане в гр. Лом, от перфектната организация на празника и добронамерената публика на града. Всеки един от екипа на ОДК – Козлодуй получи специално внимание и подаръци, като цялата група бе присъединена към специална вечеря по повод събитието. С благодарност и признание за оказаното доверие и аплодисменти, артистите от театрална трупа „Три-четири” вече са верни приятели на общината и с желание заявяват своята готовност за бъдеща подкрепа по отношение на младежкото творчество, култура и изкуство в гр. Лом.

Няма коментари:

Публикуване на коментар