Бисквитки

понеделник, 28 март 2011 г.

Областното ръководство на ПП ГЕРБ Враца разясни част от предстоящите земеделски и инфраструктурни инициативи


На състоялата се днес пресконференция относно мерките за развитие на Северозапада участие взеха народният представител от ПП ГЕРБ Николай Коцев, областният управител Пепа Владимирова и зам.-областния управител Цветелина Теофилова. Като основен фактор за развитие на Северозапада и привличане на инвестиции, г-н Коцев отбеляза изграждането на инфраструктурата. „Инфраструктурата е един от основните показатели, по които инвеститорите сверяват часовниците си“ – заяви той. В тази връзка Николай Коцев отбеляза, че протестът на БСП е безпочвен, т.к. се основава на принципи крайно нетипични при пазарна икономика. „Несериозно е една партия да иска да вземе властта на всяка цена“ – коментира Коцев.
По-подробно бе обсъдена инициативата, която поде ПП ГЕРБ относно дребните земеделски производители. „Всички общински ръководители на ГЕРБ имат секретари, които тези седмици ще бъдат обучени във Фонд „Земеделие“ и Разплащателната агенция, за да обикалят по места и разясняват на дребните земеделски производители по какви мерки може да се кандидатства безплатно“ – уточни Николай Коцев. Впоследствие ще бъде създадено Консултантско звено към ГЕРБ, което да подпомага това начинание и изяснява подобни въпроси.
Областният управител на Враца Пепа Владимирова пък отбеляза, че в сряда ще се състои среща с новото ръковоство на АПИ, на която ще бъдат разгледани пътни проекти от трите области – Видин, Враца и Монтана и ще се обсъди възможността да започне изпълнението на част от тях. Пепа Владимирова отбеляза, че област Враца е с най-голям брой готови проекти, което дава предимство пред другите две области. Също така тя посочи, че на състоялата се среща във Враца, по покана на тримата областни управители, с г-жа Николина Николова, член на УС на АПИ, бе обсъден проблемът с пътната инфраструктура в трите области. След което бе инициирано писмо с искането пътят Видин-Мездра да стане национален пътен обект с габарити Г 20. Областният управител подчерта, че има уверението на ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“, че околовръстният път на Враца (12 км), който в момента е с Г 10,5, ще се препроектира с габарити Г 20.
В заключение, Пепа Владимирова наблегна на факта, че „в региона народните представители от различните политически партии трябва да работят обединени за по-добър начин на живот на съгражданите си, а в парламента да прокарват политиката на своята партия“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар