Бисквитки

петък, 25 февруари 2011 г.

Ботев Враца атакува "А" група с шестима нови, феновете се бунтуват

Шест са новите попълнения, с които отборът на Ботев Враца ще атакува промоция в елита. Това са полузащитниците Николай Николов, Митко Ценовски и Светлин Симеонов, защитникът Дейвид Пенчев и нападателите Иван Коконов и Кирил Михайлов. Още в събота Ботев Враца ще направи първата крачка към атакуването на първото място в групата срещу Пирин Гоце Делчев.
Запалянковците на Ботев (Враца) изпратиха писмо до Sportal.bg, в което се възмущават от новото правило на БФС, за което нашата медия написа по-рано днес. Както е известно, тимът на Ботев е основен претендент за първото място в Западната "Б" група, но новото правило ще удари сериозно по техните амбиции, тъй като облагодетелства конкурентите им, които са загубили точки срещу отказалия се Ком-Миньор. Ето какво пишат феновете на тима:
Във връзка с отказването на Ком-Миньор (Берковица) и заявеното на сайта на БФС нечие решение за анулиране срещите на отказалите се отбори без това да е регламентирано предварително по какъвто и да е начин се обръщаме със следните въпроси към футболната ни централа:
- Твърдите, че анулирането на срещите на отказалите се по време на зимната пауза отбори е в името на равнопоставеност. Каква точно равнопоставеност виждате в откровеното ощетяване на отборите, постигнали с много труд победи над отказалите се?
- В срещата между ОФК Ботев (Враца) и Ком-Миньор, играна на 27 ноември, чиито резултат сега се предполага, че ще бъде анулиран на футболист на Ботев беше показан червен картон, който оказа директно влияние на резултата на отбора в следващия мач. Питаме - след като резултатът от мача се анулира, какво следва да се случи с картоните и наказанията, произлезли от този мач?
- В срещите, чиито резултати вие желаете да анулирате дадени футболисти са получавали травми, които отново са повлиявали директно на последващите срещи на отборите. Как ще коментирате?
- Защо еднолично, без каквато и да е дискусия задрасквате собствените си правилници и ако както твърдите те не са валидни, защо своевременно не са създадени нови регламенти за провеждане на първенствата в Б групите при наложената от вас промяна още в началото на сезона?
- След като всяко отказване от тук насетне ще се третира по този откровено плиткоумен начин, то какво спира отбори, които са финансово нестабилни, не се борят за нищо и са близо до прекратяване на състезателна дейност да се откажат кръг преди края в следствие на нечии финансов стимул и по този начин да опорочат напълно настоящата пародия на първенство? Не предоставяте ли перфектната среда за зараждане на нови корупционни практики?
Приканваме всички фенски организации и отбори, които се чувстват ощетени от решениеята на БФС да ни подкрепят в търсенето на отговорите на тези въпроси! Готови сме, а имаме и капацитета, да сезираме УЕФА и всички компетентни родни и Европейски инстанции за своеволията на родната централа. На фона на уредените тото-мачове, съдийските скандали и ширещото се беззаконие, мислим че е време Българският Футболен Съюз да излезе пред обществото и да обясни по някакъв начин всичко случващо се! Отвличането на общественото внимание посредством евтини медийни трикове скоро няма да върши работа. Не е ли време и държавата да се намеси?!?
С отврaщение,
феновете на ОФК Ботев (Враца)
Sportal.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар