Бисквитки

сряда, 23 февруари 2011 г.

Chateau Burgozone представи вината си в търговска верига Ушан, Люксембург

Chateau Burgozone представи вината си в търговска верига Ушан, Люксембург от 08.02.2011 – 12.02.2011. Мероприятието се радваше на небивал интерес от страна на клиентите на веригата.
Шато Бургозоне се намира на 4 км. от Оряхово, на самия бряг на Дунава. В границите на лозето се намират останките от древна римска крепост – Бургозоне, която е дала името на избата. Уникалността на тероара – сравнително топлия климат, надморската височина и карбонатните черноземни почви позволява отглеждането на грозде за бели и червени вина със собствен характер.
Шатото разполага с 100 хектара насаждения, върху които се прилагат най-модерните практики за отглеждане на гроздето. Лозовият масив е регистриран като биологичен, а от 2009 година започва и биодинамично отглеждане на лозята. Двете серии вина на избата – “Шато Бургозоне” и “Дунавски бряг” се изнасят за Белгия, Франция и Люксембург и са печелили медали на престижните конкурси в Брюксел, Белгия и “Мундус Вини”, Германия.
Сортовете, с които работи избата са Шардоне, Вионие, Совиньон Блан, Каберне Фран, Сира и новият за България сорт – Марселан (кръстоска между Каберне Совиньон и Гренаш).

Няма коментари:

Публикуване на коментар