Бисквитки

сряда, 23 февруари 2011 г.

Георги Божинов пита за грабежа в Малорад

ЧРЕЗ
Г-ЖА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА 41-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ДО
Г-Н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
ЗАМ. МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
И МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

В Ъ П Р О С
от ГЕОРГИ БОЖИНОВ – народен представител,
6-и Врачански МИР
Съгласно чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 82 от ПОДНС внасям въпрос

ОТНОСНО: работата на МВР по случая с ограбването на член-кооператори на земеделска кооперация от с. Малорад, община Борован, Врачанска област


Уважаеми господин Министър,
В Северозападна България години наред работи много добре организирана схема за ограбване на селскостопански производители. Поредният обект е Земеделска кооперация - с. Малорад, община Борован.
В случая схемата се задейства с участието на председателя на кооперацията. Без решение на УС той поема редица "задължения", подписва поредица запис на заповеди, залага неправомерно имущество, закупено със средства от европейските фондове и т.н.
Имената на всички участници в схемата са до болка известни в региона.
Със случая се занимава МВР, прокуратурата, НАП, съдът и др.
На три поредни събрания се взема решение да бъде освободен председателят на кооперацията, но нито едно не може да бъде вписано. Иначе всички институции работят много активно. Най-рано ще свърши своята работа частният съдия-изпълнител. След това сигурно ще има резултати и от работата на другите институти. Но тогава дяловото участие на кооператорите ще бъде присвоено, имуществото на кооперацията - продадено, а земята ще остане в плен на щедрите "кредитори".
Уважаеми господин Министър, моят въпрос към Вас е ще има ли резултати от работата на Икономическата полиция, преди да бъде разграбено имуществото на член-кооператорите?

ГЕОРГИ БОЖИНОВ
народен представител

23.02.2011 г.

Пресслужба на Георги Божинов
Народно събрание
23.02.2011 година

Няма коментари:

Публикуване на коментар