Бисквитки

неделя, 20 февруари 2011 г.

„Ботев”-Криводол завърши наравно 2:2 с „Локомотив”-Мездра

Kонтролната среща се игра на терена с изкуствено покритие в железничарския град. Двубоят започна равностойно, като играта се водеше предимно в средата на терена. В 15-ата минута Цветанов бе изведен зад защитата на гостите, но би покрай гредата. В 24-ата минута Ангел Петров бе съборен в наказателното поле от Емил Борисов и реферът Славян Добрев отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Данов, който стреля силно, но но стражът на „Локомотив” Венцислав Кръстев отрази удара. Боян Данов отново стреля и колегата му от Мездра изчисти в корнер. В 38-ата минута Борис Папазов стреля от далеч, но ударът му премина покрай десния страничен стълб. Три минути по-късно Даниел Дочев изпрати топовен изстрел от около 30 метра, но топката срещна напречната греда. Минута преди края на първата част домакините откриха резултата. С удар от 25 метра Пламен Ненов вкара за 1:0. Три минути след началото на второто полувреме Ивайло Димитров стреля силно от 35 метра, топката се удари в Димов и влезе в мрежата за 1:1. В 54-ата минута домакините имаха възможност да увеличат преднината си, но Цветан Николов стреля неточно. В 72-ата минута тимът на „Локомотив” отбеляза втори гол. Георги Иванов изведе от ляво Елин Петков, който със силен удар покачи на 2:1. Шест минути по-късно гостите от Криводол изравниха. Ивайло Димитров проби от дясно и стреля от границата на наказателното поле. Вратарят Кръстев изби, но при добавката от непосредствена близост новото попълнение в тима на „Ботев” Иво Върбанов оформи крайното 2:2.
След мача старши-треньорът на „Ботев”-Криводол Иван Ценов каза: „В последната контрола с тима на „Локомотив”-Мездра искахме да видим на какво ниво стои отборът тактически на терена. През първото полувреме опитахме да играем на контраатака, но не се получи. Може би нямаме изпълнители за този начин на игра. През втората част сменихме тактиката и живнахме. Опитахме се да пресираме противника в собствената му половина и нещата се получиха по-добре. Създадохме доста положения, но отново допуснахме леки голове и ще трябва да си поговорим по-сериозно с футболистите. Футболът е игра на голове, а ние допускаме елементарни грешки и няма как да вървим нагоре и да печеляим точки. Като цяло съм доволен от старанието на момчетата през цялата подготовка, но ще трябва още повече концентраия в двете фази на игра за да печелим точки”.
PS: Иво Върбанов е на 23 години. Играе на поста нападател. Юноша е на ЦСКА. Кариерата му преминава в отборите на „Рилски спортист”, „Родопа”-Смолян, „Спортист”-Своге, а за последно е играл в отбора на Хасково.
„Ботев”-Криводол:Данов, Милчев, Зарчев, Филипов, Ирфан, Иванов, Кунчев, Дочев, Папазов, Манолов, Петров /Тодоров, Димитров, Ивов, Ставрев, Чирпанов, Върбанов/
„Локомотив”-Мездра: Кръстев, Борисов, Ненов, Петров, Ковачев, Димов, Цветанов, Петков, Герасимов, Иванов, Николов /Младенов, Найденов/
Стадион „Локомотив”-гр. Мездра-50 зрители
Гл. съдия Славян Добрев

Няма коментари:

Публикуване на коментар