Бисквитки

петък, 25 февруари 2011 г.

Болниците от областта получиха прогнозните си бюджети за 2011 година

Болниците от областта получиха първоначалните си задължителни прогнозни бюджети за работа през 2011 г. и подписаха индивидуалните си договори за работа с РЗОК. През тази година болниците ще разполагат с 20 252 246 лв., разпределени по тримесечия, като първоначално сумата е разпределена за първите 10 месеца на дейност.
Бюджетите са изготвени по методика, утвърдена от Надзорния съвет на НЗОК. Те са съобразени с новите разрешителни за работа на лечебните заведения и нивата на компетентност, заложени в съответните медицински стандарти.
За първи път управителите на болниците имат възможност да предложат прогнозни стойности за работа на подопечните им лечебни заведения на директора на РЗОК. Средствата се одобряват от комисия в НЗОК и се утвърждават от Надзорния съвет на институцията. Директорите ще имат възможност да преразпределят предвидените за тях средства от месец в месец и да прехвърлят неизразходваните в рамките на предшестващо тримесечие средства в следващо тримесечие, без да надхвърлят общата стойност за тримесечие и съответно за годината.
За първи път НЗОК ще заплаща без ограничение, дори и да надхвърлят определените им с бюджетите суми, отчетените дейности по клиничните пътеки „Раждане” и „Грижи за новородено дете”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар