Бисквитки

понеделник, 21 февруари 2011 г.

Гонят колите от зелените площи

След възложена от кмета проверка на дирекция "Инспекторат", във връзка с констатирани нарушения на чл. 29/1/ от Наредбата за осигуряване на обществения ред поддържане на чистотата ,опазване на околна среда,и защита на имуществото на територията на Община Враца" инспектори изготвиха списък на районите,улиците марката на автомобилите и техните регистрационни номера, паркирани неправомерно в зелените площи
Първата стъпка бе чрез медиите и съобщения, поставени върху колите да се уведомят техните притежатели за допуснатите действия, които водят до увреждане на обществените зелени площи.
Резултатът бе, че от 158 констатирани нарушения при последващи проверки техният брой се редуцира до 33 автомобила. Със съдействието на органите на ОД на МВР са установени собствениците на автомобилите и съставихме констативни протоколи и ги изпратихме на нарушителите.
Целта на проверките е да се предупредят и приканят гражданите да спазват установения правен ред и да се действа възпитателно и предупредително върху останалите граждани.
Обективната необходимост от повече паркоместа, паркинги и гаражи е намерила място в новия градоустроиствен план на града които са ситуирани върху цялата територия на общината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар