Бисквитки

четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Деца с увреждания се палят по авиомоделизъм

Моделистите от Спортно-технически моделен клуб от Враца проведоха вчера в Дома за младежи с увреждания в село Три Кладенци заключително занятие по автомоделизъм.
В продължение на три месеца, два пъти седмично младежите от Дома бяха обучавани от з.м.с. Дамян Петров, както и от младите моделисти Мартин Дамянов и Оливър Карамелски в тайните на автомоделния спорт по програма „ Хора с увреждания и деца в риск” на Спортното ни министерство.
На проявата присъства з.м.с. Росица Стаменова - главен експерт за Северозапада към Министерството за физическата култура и Спорта.
На проведеното състезание по автомоделизъм обучаемите показаха завидни за сериозните си заболявания умения и способности по управление на автомоделите.
В надпреварата на първо място се класира Мая Василева, следвана от Силвия Димитрова и Данаил Кирилов.
На всички участници в състезанието бяха връчени възпоменателни грамоти от Спортно-техническия моделен клуб, много плодове и лакомства. От своя страна обучаемите връчиха от дома ръчно изаботени мартенички и други сувенири.
Победителката в състезанието Мая Василева ще участва в Първия кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм, което ще се проведе в началото на месец май във Враца, а всички останали ще присъстват на състезанието
както и на състезание в София.
Росица Стаменова пое ангажимент за провеждане на двустранни спортни мероприятия с подобми домове в Северозападна България.
На изпроводяк състезателят Оливър Карамелски направи демонстрация
в снежната градинка с автомодел за висока проходимост Монстер.
Огнян Филипов

Няма коментари:

Публикуване на коментар