Бисквитки

сряда, 23 февруари 2011 г.

Кметът на Мездра поздрави бивш градоначалник

Иван Аспарухов връчи поздравителен адрес на бившия кмет на Мездра инж. Любомир Йотов по случай неговия 80-годишен юбилей
В приятелска обстановка кметът на Мездра Иван Аспарухов връчи поздравителен адрес на един от най-успешните кметове в историята на общината – инж. Любомир Йотов (1966 – 1976, 1990 – 1991), по случай неговия 80-годишен юбилей.
„Уважаеми, г-н Йотов
- се казва в поздравителния адрес,
Ако днес, в този празничен ден, обърнеш поглед назад в миналото,
ще видиш прекрасните успехи, които си постигнал за развитието на нашия град като негов кмет и ще изпиташ заслужено удовлетворение и гордост.
Бъди още дълги години жив и здрав!
Мездра се гордее с теб!
Честит 80-годишен юбилей!”
От името на общината Аспарухов уважи юбиляра с предметен подарък (микровълнова печка) и илюстрован албум на Мездра. Същевременно Любен Йотов, който е роден на 21 февруари 1931 г. в с. Типченица, получи подаръци от Стефан Здравков – председател на фондация „Сирак” и главен редактор на в. „Сирак”, и от своя партиен другар Иван Братинов. В знак на уважение Иван Аспарухов покани инж. Йотов да седне отново в кметския стол, за да си припомни времето, когато е ръководил местната управа.
„Приятно съм изненадан от оказаното внимание, сподели видимо развълнуван Любен Йотов. Благодаря Ви! Поласкан съм от казаните добри думи за мен и направеното по време на моето кметуване. Казвал съм го и друг път, ще го повторя и сега: сам човек нищо не може да направи. Ето защо държа да подчертая, че направеното за Мездра в края на 60-те и началото на 70-те години на XX век е дело на всички служители в тогавашния ГОНС.”
След като спомена поименно всички хора, с които е работил добре в миналото, инж. Йотов припомни арабската поговорка:
„Бог ни дава дните – останалото са възможности”. Без неудобство мога да кажа, че всички възможности, които са се откривали пред общината по онова време, са били използвани по най-добрия начин. От разстоянието на годините си го обяснявам, че това е ставало, защото всички общински служители работеха с голяма отговорност и ентусиазъм. Благодаря ви още веднъж от сърце и Ви желая нови успехи в развитието на гр. Мездра и общината!”.
Мирослав Гетов – в. „Мездра XXI век”

Няма коментари:

Публикуване на коментар