Бисквитки

четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Ще има засилен данъчен контрол през уикенда и предстоящите празници

През уикендите и предстоящите празнични дни по случай Националния празник на България, инспекторите на НАП ще извършат масирани проверки в търговските обекти и заведения, на територията на област Враца, предупреждават от офиса на НАП.
Засиленият контрол ще бъде във връзка със спазване на данъчното и осигурително законодателство.
Органите на приходната администрация ще проверяват издават ли се касови бележки при продажбите, правилно ли се водят книгите за дневните финансови отчети, назначени ли са на трудови договори работещите в обекта и дали са осигурявани на реалните заплати, начислени ли са задължителните осигурителни вноски и внесени ли са дължимите осигуровки, ще установяват произхода на стоките и др. Целта на тези проверки е да се установи отчитат ли се реалните обороти и дали се плащат дължимите данъци върху тези обороти.
На търговците, при които се констатира, че не спазват данъчното и осигурително законодателство ще се съставят актове за нарушения и ще им бъде наложена максимална санкция.
Предстоящата акция на данъчните служители не е инцидентна, тя е практика на приходната агенция, с доказан дисциплиниращ ефект. Резултатите показват, че такива проверки изкарват на светло и повишават многократно оборотите в търговските обекти и заведения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар