Бисквитки

понеделник, 14 февруари 2011 г.

Евро-ученици обучават свои връстници на безопасен интернет

Хепънинг под мотото „Интернет хигиена“, разглеждащ темата за безопасно и отговорно присъствие в Световната мрежа организираха членовете на евроклуб „Хоризонти“ към ПМГ „Академик Иван Ценов“.
В късните следобедни часове на 14 февруари в училището членовете на клуба демонстрираха пред свои съученици и преподаватели до какво могат да доведат любовта и опиянението от сърфирането в Интернет. Впечатляващата статистическа информация за уязвимостите в световната мрежа, които заплашват както подрастващите, така и интернет потребителите на зряла възраст дадоха повод за дискусия и коментари от присъстващите на хепънинга. В ефектния финал на събитието основните варианти на интернет заплаха бяха драматизирани и разиграни под формата на сценка. Двамата типични интернет-злодеи показаха нагледно пред публиката по какъв начин могат да навредят на представители три от най-характерните типове уязвимо поведение в Мрежата – „Наивната“, „Пазаруващата“ и „Предизвикателната“ персони.
Предстоящите инициативи на членуващи в евроклуб „Хоризонти“ са в посока преоформяне на си в обучителен пакет, който да възпитава в техните връстници интелигентно и безопасно присъствие в световната мрежа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар