Бисквитки

сряда, 16 февруари 2011 г.

Трима от „Кум Рьонг” отиват на Европейско

Трима от врачанския клуб по таекуон-до „Кум Рьонг“ ще летят на 21 февруари за Естония, където ще се проведе Европейското първенство по таекуон-до. Старши треньорът Илия Цветков – помощник – треньор на националния отбор, Велизар Емануилов – който ще представя България при юношите до 57 кг и Ирена Цветкова – жени до 69 кг. Освен в индивидуалните дисциплини възпитаниците на Илия Цветков са включени и в отборните дисциплини – спаринг, специална техника и силов тест. Българският национален отбор ще е с пълни състави при юношите, девойките, мъжете и жените, както и ще има 8 състезатели при децата. Първенството на стария континент ще се проведе от 21 до 28 февруари, като надпреварите при мъжете и жените ще са още в първите дни на шампионата. Това се налага, тъй като на 27 февруари пък отново в Естония ще се проведат Международни игри по бойни изкуства, в рамките на които ще е световен турнир по таекуон-до. В него ще вземат участие представители само на мъже и жени.
Илия Цветков, старши треньор на „Кум Рьонг“ и пом.треньор на националния отбор: „ Двама от поканените четирима състезатели от „Кум Рьонг“ ще вземат участие на предстоящото европейско първенство. Дебют на подобен форум ще направи Велизар Емануилов, който е многократен републикански шампион при юношите. Подготовката на състезателите е на много високо ниво и очаквам те да се представят отлично. Малко по-тежко ще е участието на Ирена Цветкова, на която й предстоят всъщност две състезания – Европейско първенство и Световен турнир в рамките на няма и една седмица. Мисля, че физическата подготовка на мъжете и жените от националната гарнитура е повече от достатъчна и те ще се справят с това предизвикателство. Последното участие на Ирена в Международните игри по бойни изкуства бе през 2006 година в Северна Корея, от където се върна с две сребърни отличия – от спаринг индивидуално и отборно. Тази година състезанието съвпада с датите и мястото на провеждане на Европейското първенство. Естествено най-голямата конкуренция ще са представителките на Корея и Русия.
За Велизар също няма да е лесно, пред вид това, че ще му е първо участие, но съм сигурен в отличното му представяне. Той има всички шансове за спечелването на европейската титла, защото е много качествен състезател.
Николай Николов и Изабела Цветкова за съжаление няма да вземат участие в първенството. Николай бе поканен да вземе участие при юношите, но ден преди състезанието навършва 18 години и минава в мъже, а Изабела ще пропусне поради липса на финасови средства. „
Предсъстезателната подготовка на националните отбори протича под ръководството на националния селекционер Ким Унг Чол – 8 дан в зала Скаптопара, Благоевград. Триразовите тренировки ще продължат до 19 февруари включително.

Няма коментари:

Публикуване на коментар