Бисквитки

сряда, 16 февруари 2011 г.

Работна група ще подпомага икономическото развитие на Северозападна България

Работна група да обобщи наличните в различните министерства проекти и да предложи нови за приоритетно икономическо развитие на Северозападна България – затова се договориха днес на среща в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов, министри, областните управители на областите Видин, Враца и Монтана и депутати, избрани от региона. Председател на работната група ще бъде министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. В състава й, освен народните представители от региона и областните управители на трите области, ще влязат още служители на МФ, МРРБ, МИЕТ, МТИТС, МЗХ, МТСП.
По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов до началото на следващата седмица членовете на работната група ще обобщят наличните в министерствата проекти по различни програми и ще набележат приоритетните от тях, които да започнат да се изпълняват в най-кратки срокове. Всички технически и идейни проекти ще бъдат обединени в програма за икономическо развитие на Северозападна България.
В срещата участваха вицепремиерът Симеон Дянков и министрите Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Тотю Младенов, Мирослав Найденов и Александър Цветков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар