Бисквитки

четвъртък, 17 февруари 2011 г.

По покана на евродепутата Владимир Уручев британската изложба „Дарвин СЕГА” идва във Враца

Изложбата може да бъде видяна във фоайето на Читалище "Развитие“ във Враца.
По покана на евродепутата от ЕНП /ГЕРБ/ Владимир Уручев по случай Деня на еволюцията – 12 февруари, Британски съвет представя във Враца изложбата „Дарвин СЕГА”, в партньорство с Националния природонаучен музей при БАН. Откриването на уникалната експозиция ще се състои на 21 февруари (понеделник) от 14:30ч. във фоайето на НЧ „Развитие“, гр. Враца и ще остане до 11 март. „Дарвин сега” е подходяща за хора от различни възрасти и професии. Изложбата отразява живота на Чарлз Дарвин, неговите идеи, основополагащата му теория за произхода на видовете и обяснява как те продължават да влияят на съвременните изследвания в областта на биологията и медицината.

Върху 16 панела чрез текстове, фотографии и скици са представени различни аспекти от живота и трудовете на Дарвин. Те са посветени на пътуването му на кораба „Бийгъл", дневника му, теорията му за еволюцията, мненията на неговите съвременници за труда му „Произхода на видовете”, връзката наука-религия и неговата научна кореспонденция.

Изложбата предлага възможност на посетителите да споделят собствените си идеи за Дарвин и еволюцията. Един от най-интересните експонати е еволюционното дърво, на което всеки посетител има възможност да остави малка картичка със свое послание, вдъхновено от видяното. Много от посланията, закачени досега на дървото, са свързани с опазването на природата, като например "Помогни да изкореним идеята, че дървото е само дървесина", "Пазете природата и водата, защото се нуждаем от тях всеки ден", "Науката ни предлага шанс да изучим невероятната вселена около нас, като нов поглед върху това как еволюцията продължава и до днес".

ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Гради Градев, Мениджър „Публични комуникации”, Британски съвет
гр. София 1504, ул. Кракра 7
T +359 2 9 42 42 10 F +359 2 9 42 42 22 M +359 887 42 42 10
gradi.gradev@britishcouncil.bg www.britishcouncil.org/bulgaria

Мария Дончева, асистент на евродепутата Владимир Уручев за гр. Враца
гр. Враца, ул. „Лукашов“ 8, ет. 3, офис 1
тел.: +359 (0) 884 800 031
mep.gerb.vratza@gmail.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар