Бисквитки

вторник, 15 февруари 2011 г.

Ани Цолова имала дядо в Михайлово, оплаквала се на полицията

След убийството в Михайлово - хората искат изселване на виновните
Оказва се, че в България има места, в които можете да бъдете убити, ако сте си сложили два златни пръстена на ръцете.
Врачанското село Михайлово е едно забравено от години от държавата място. До там се стига трудно - пътищата са осеяни с дупки, няма икономика и бизнес, почти няма млади хора. Там беше убита 40-годишна жена посред бял ден от 16-годишни момчета. Те са познати на полицията и са били задържани многократно за кражби от къщите на възрастни хора.
В деня на убийството
Красимира върви по безлюден участък. Засича се с двете момчета. Познават се и се поздравяват. Разминават се. След това Цецо и Милен я нападат в гръб. Душат я. Връзват я с връзки за обувки и я влачат до близка изоставена постройка. Всичко това за телефон, няколко златни верижки и пръстени.
Роднини и цяло село чакат 25 дни Красимира да се завърне. Всички мислят, че е отвлечена или поне се надяват на това. Тази неделя жена открива тялото й в изоставена постройка.
Съпругът на Красимира
Започва издирването й само час и 20 минути, след като разбира, че я няма. Обажда се и на полицията. 25 дни по-късно разбира, че тя е била на 100 метра от пътя, по който е вървяла. Казва през сълзи: „Ние сме ги изхранили тия цигани. Ние сме ги отчували. Питайте на кого не е дала вересия, кого не е нахранила. Те така са научени да живеят – да крадат. Безотговорност на всички нива и чувство за безнаказаност”.
Казва, че хората ги е страх да се оплакват, защото „на другия ден по-голяма беда ще стане”.
Версията на полицията
„Всички действия по разследването по категоричен начин доказват, че Цветомир и Милен са извършителите на деянието”, заяви комисар Тодор Георгиев – заместник-директор на ОДП-Враца. той допълни, че убийството е извършено по-особено жесток начин, както и че е планирано предварително. Последно момчетата са осъдени с обществено порицание, тъй като са непълнолетни.
Хората са вдигнали ръце от фамилията
Казват, че непрекъснато има кражби. Знае се и за двете момчета, че имат пръст в тях, но никой не взима отношение. Отдавна не ходят и на училище. Подавали са жалби, но в повечето случаи се оказва, че няма към кого да се обърнат.
Майката на Красимира
Сигурна е, че деянията им се покриват и затова се чувстват безнаказани. Чувала неколкократно Цецо да казва, че не го е страх от наказание. Иска подписка за изкореняването на фамилия Макавееви от селото.
В края на предаването водещата Ани Цолова сподели, че дядо и живее в селото и домът му често е бил обект на кражби. Лично тя е подала устно оплакване в полицията, но не са взети никакви мерки.
За да видите предаването кликнете на заглавието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар