Бисквитки

петък, 18 февруари 2011 г.

3 000 лв. от некоректни държавни служители събра офис на НАП Враца

3 000 лв. от некоректни държавни служители събра офис на НАП Враца за месец и половина
Общо 3 000 лева „забравени” глоби, данъци и осигурителни вноски платиха в офис на НАП Враца некоректни държавни служители. В края на миналата година приходната агенция започна кампания за уведомяване на работодатели, че техни служители дължат пари на хазната. Офис Враца изпрати съобщения до ръководителите на 14 ведомства, за общо 71 служители, които имат непокрити задължения към държавата. Освен това публични изпълнители се свързаха с голяма част от некоректните чиновници по телефона, за да им напомнят, че имат да плащат стари глоби, бяха изпратени и покани за доброволно изпълнение. Само за месец и половина от старта на акцията, 32-ма от длъжниците посетиха лично офиса за уточняване и погасяване на задълженията.
В случаи, когато държавни служители не предприемат действия по погасяване на старите си дългове, се налагат обезпечителни мерки, като запори върху заплати и банкови сметки, а може да се стигне дори до продажба на имущество, напомнят от НАП.
Инициативата на приходната агенция започна с издължаване на всички нейни служители, които не бяха платили навреме глоби към КАТ и други институции.
Припомняме, че от началото на 2010 г. Агенцията за държавни вземания се вля в НАП. С това в приходното ведомство премина събирането на неплатените в срок глоби към КАТ, РИОКОЗ, митници, съдилища, общини, дължими за минали периоди. След предаването им в НАП неплатените навреме глоби се плащат по сметка, посочена от публичен изпълнител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар