Бисквитки

понеделник, 7 февруари 2011 г.

Скандален турнир по водна топка

Безпрецендентно завърши квалификационния турнир по водна топка за юноши младша възраст група „Б” в столичния покрит плувен басейн „Диана”.
Скандала се заформи още при провеждането на техническата конференция
с ръководителите на отбори в петък, на която бяха установени сериозни нарушения на наредбата за провеждане на състезания по водна топка, съдийския правилник и други документи, регламентиращи провеждането на спортни мероприятия в Република България.
Споровете бяха дали въобще турнира е легитимен и защо софийския отбор на „Локомотив Н.Нанов” участва с втори отбор в квалификациите, което е грубо нарушение на точка 3.2.5. от Наредбата.
 „Септември” София и „Ботев 2000”Враца писменно внесоха протест и несъгласие за участие в турнира на софийския „Локомотив Н.Нанов” 2 отбор, но в интерес на спорта участваха в надпреварата.
В първия ден от турнира, втория отбор на „Локомотив” се наложи над „Черноморец” Бургас с резултат 13:5, „Септември” София сгази „Арда” Кърджали с 27:1, а „Ботев 2000” въпреки, че пристигна само с осем състезатели / поради заболяване 4 титуляри не заминаха за столицата / успя с много воля и майсторство за победи „Аква„ Варна с 11:6.
През съботния ден в сутрешните мачове очаквано „Черноморец” Бургас разби „Арда” Кърджали с 21:1, „Локомотив” София се наложи над „Аква” Варна с 15:5, а „Септември” София победи „Ботев 2000”Враца с 12:6.
В следобедните срещи „Черноморец” Бургас победи „Аква” Варна с резултат 9:2, „Ботев”Враца се позабавлява с „Арда” Кърджали за 19:5, а”Септември” София както предварително бе обявил не се яви да играе е нелигитимния „Локомотив”.
В неделния ден „Черноморец” Бургас победи „Ботев 2000”Враца с 9:3,
„Септември” София пречупи „Аква” Варна с 9:4, a „Локомотив”София
пожали „Арда” Кърджали, побеждавайки го само с 13:6.
В следобетните срещи, треньорите на „Ботев 2000”Враца показаха своята принципност и честност и за разликата от други отбори, последваха примера на „Септември” и отказаха да играят с отбора на „Локомотив Н.Нанев”, а в борбата за първото място „Черноморец”Бургас се наложи над
„Септември”София с резултат 11:4.
Така врачани завоюваха 6 точки и с голова разлика 39:32 според  всички правилниците на Родната ни федерация, би трябвало да се класират на трето място и да продължат в разпределение на местата от 1-во до 6-то, но дали това ще се случи ще видим.
Голмайстор на отбора на „Ботев 2000” Враца е капитана Томислав Начев-17 гола, следван от Оливър Карамелски -7, Ивайло Иванов-6, Славян Узунов-5, Иван Иванов-2 и
Ангел Ангелов-2.
Огнян Филипов

Няма коментари:

Публикуване на коментар