Бисквитки

петък, 11 февруари 2011 г.

Форум на най-високо ниво ще обсъди предизвикателствата пред привличането на инвестиции в Северозападна България

Конференция на тема “Предизвикателства пред инвестиционния климат в Северозападна България ще се проведе на 14 април 2011 г. в хотел „Шератон” в София. Форумът е заключително събитие по проект InvestNorthWest „Укрепване на капацитета на местните власти на Северозападния район за планиране на България за привличане на чуждестранни инвеститори, институционална подкрепа за инвестиции и ИТ решения за административни услуги”. Проектът, чийто изпълнител е Български икономически форум, се финансира с подкрепата на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Целта на събитието е да обобщи постигнатите резултати по Проект InvestNorthWest, както и да бъдат обсъдени слабите места пред привличането на инвестиции в Северозападна България и да бъдат набелязани конкретни мерки за тяхното преодоляване.
Конференцията ще бъде открита от министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев. За участие в нея са поканени областните управители на Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен, кметовете на общините от региона, както и представители на най-високо ниво на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите и на Министерството на икономиката и енергетиката. Предвижда се в дискусиите да се включат и експерти от Норвегия.
Събитието ще приключи с официално представяне на интерактивния интернет портал, насочен към потенциалните чуждестранни инвеститори.Сайтът е създаден в резултат на проекта и ще бъде предаден на местните власти от региона.
-------------
Посещения в Норвегия за представителите на общинската и областната администрация във Враца и Ловеч

Последните две проучвателни посещения в град Берген, Норвегия - за представителите на общинската и областната администрация във Враца и Ловеч, ще се проведат в началото на месец март т.г.
Предвижда се в рамките на визитите да бъде проведен мини форум, с участието на фирми от Берген и на експерти от местната Търговскато камара. По време на събитието ще бъдат представени възможностите за инвестиции в Северозападна България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар