Бисквитки

петък, 11 февруари 2011 г.

Деца правят картички за Свети Валентин

Сега повече от всякога думи като приятелство, съпричастност, толерантност се „размиха„ и губят значението си. Сега, когато се преосмисля ценностната система и се клатят моралните устои е време да подадем ръка на бъдещото поколение и да му помогнем в социалната ориентация.
Сега преди празника „Свети Валентин”децата, от подготвителна за училище група „Пинокио”при ОДЗ Звънче” във Враца и техните учители - Илияна Вълова и Ваня Йорданов, акцентираха върху добротата, доверието и съпричастността. Чрез художествените произведения ”Снежният човек и врабчето”, ”За да имаш приятели” от Йордан Радичков , те възприеха съдържанието на думата „Приятел”. Изведоха правила на приятелството и се запознаха с българските поговорки за него.
Заедно –родители, учители и деца изработиха картички, които да подарят на приятелите си в празничния ден. Защото всеки има нужда от приятелско рамо,на всеки трябва да се подаде приятелска ръка, защото доброто е заложено в човека, но то трябва да се култивира,т. е. да се насърчава и оценява, когато активно се е проявило.
Децата, учителите и родителите от група ”Пинокио” го направиха! Направете го и вие! Не е трудно да имаш приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар