Бисквитки

сряда, 9 февруари 2011 г.

Синята коалиция снема доверието си от вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов


 ИЗЯВЛЕНИЕ
на Синята коалиция за снемане на доверието от вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов
Изпратено от Пресцентър на СК София,  09.02.2011г.
Синята коалиция снема доверието си от вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов и настоява министър-председателят да го извади от състава на Министерския съвет. Ние искаме правителството да успее в борбата си срещу престъпността и затова е необходима смяната на министър Цветанов.
Защото:
  1. Не обезвреди върховете на мафията и превърна противодействието на престъпността и корупцията в медийни акции. Поради некомпетентност и лошо управление губи битката с организираната престъпност. Не противодейства на битовата престъпност и допусна тя да излезе от контрол, особено в малките населени места. 
  2. Допусна пробив в националната сигурност чрез огласяване на класифицирана информация.
  3. Приложи порочните практики и методи на правителствата на Сакскобургготски и Станишев като политически злоупотреби с подслушването на председателя на ДА „Митници". Злоупотреби с ресурсите на МВР за решаване на лични вражди.
  4. Стана единственият министър на вътрешните работи след 1989 г., който допусна системно нарушаване на граждански права с полицейски произвол и насилие. Обвини без доказателства лекари от болницата в Горна Оряховица в умишлено причиняване на смърт.
  5. Наруши основни принципи на демокрацията. Създаде практика на намеса на полицията по време на избори, като тези в община Разлог.  
  6. Не реформира МВР. Замени системата за сигурност със система на страха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар