Бисквитки

понеделник, 21 ноември 2011 г.

„Осиновете Врачанско семейство”


Кметът на общината откри днес деветата по ред гражданска инициатива „Осиновете Врачанско семейство” във фоайето на читалище „Развитие”.

В своето пожелание кметът благодари на организаторите ,че инициативата „Осиновете Врачанско семейство” вече е станала традиция, изрази своята радост,че в Деня на християнското семейство,който се чества днес, се дава старт на тази инициатива и пожела на всички присъстващитоплината, любовта, обичта и разбирателството никога да не напускат семействата ви! На добър час!„ .

Кметът на Община Враца изтегли от коледното дърво да подпомогне момче на 8 години.

Кампанията се провежда ежегодно от 2003 година, когато стартира по идея на доброволеца от Корпуса на мира Джошуа Уенз , работещ в СНЦ”Дом на науката и техниката”.

Целта на кампанията е да бъдат осигурени децата от семейства в трудно социално положение с най-необходимото по случай Коледа, тези семейства са определени от отдел „Закрила на детето„ към Дирекция „Социални грижи”-Враца.

Организатори на инициативата са:СНЦ”Дом на науката и техниката”, Читалище „Развитие”, Майчин център „Българка”, Сдружение „МОСТ”,Клуб „Приятели на Пн”,СНЦ”Бъдеще за ромските инициативи”,Клуб на франкофонията –Враца,СНЦ”Светлина в живота” в партньорство с Община Враца ,Областна администрация-Враца,Регионален инспекторат по образованието–Враца,Младежки дом,Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Зорница”, НУ”Софроний Врачански”,НУ”Иванчо Младенов”,СОУ”Н।Войводов", НУ „Иван Вазов „ и ЦДГ „Българче” ।

Няма коментари:

Публикуване на коментар