Бисквитки

събота, 26 ноември 2011 г.

ВМРО организира факелно шествие във Враца


НА 27 НОЕМВРИ/НЕДЕЛЯ/ МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ВМРО-ВРАЦА ОРГАНИЗИРА ФАКЕЛНО ШЕСТВИЕ, ПОСВЕТЕНО НА 92-ТА ГОДИШНИНА ОТ НЬОЙСКИЯ ДИКТАТ.

ШЕСТВИЕТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ В 18. 00 Ч. ПРЕД КИНО „КОЛАРОВ”, ЩЕ ПРЕМИНЕ ПО БУЛ. „НИКОЛА ВОЙВОДОВ” И ЩЕ ДОСТИГНЕ ПАМЕТНИКА НА ЗАГИНАЛИТЕ ВЪВ ВОЙНИТЕ 1912-1918Г. /НА ”ЛЪВЧЕТО”/

Ньойският договор е подписан на 27 ноември 1919 г. С него страните победители в Първата световна война, налагат на България непосилни репарации в размер над 2 милиарда и 250 милиона златни франка, което се равнява на ¼ от националното богатство на страната. Армията е съкратена до 20 хиляди войници, а всички тежки оръжия, кораби и самолети са отнети в полза на победителите. Смъртоносен удар е нанесен с откъсването на милиони българи, останали извън пределите на Отечеството. Несправедливите претенции на сърби, гърци и румънци, хвърлят в ново робство изстрадалите чеда на Майка България. В Македония, Западните покрайнини,Беломорието и Добруджа те са подложени на нечовешки мъчения, гонени и избивани заради това, че носят българското име.

Няма коментари:

Публикуване на коментар