Бисквитки

неделя, 20 ноември 2011 г.

Проведе се първото редовно заседание на Общински съвет Криводол

На 18 ноември 2011 г. Общински съвет – Криводол проведе първото си редовно заседание за мандат 2011-2015 година.

Общинският съвет прие Правилник за организацията и дейността на ОбС и избра състав и ръководство на постоянните комисии. В състава на местният парламент ще функционират три комисии: Постоянна комисия по финанси и бюджет, общинска собственост, приватизация и инвестиционна политика; Постоянна комисия по хуманитарни дейности (образование, култура, здравеопазване, социални дейности, религия, младежта и спорта) и прилагане на ЗПУКИ и Постоянна комисия по местно самоуправление и местна администрация, териториално развитие, екология, ред, законност и връзки с обществеността и бизнеса.

Съветниците упълномощиха кмета на общината да подпише Запис на заповед, без протест и без разноски, платима на предявяване в полза на ДФ „Земеделие”-Разплащателна агенция в размер на 158 736,60 лева за обезпечаване на 110% от авансово плащане по договор за отпускане на финансова помощ по Мярка 322 по Проект „Рехабилитация на обществени зелени площи в село Краводер”.

Приета бе и Годишна програма на културните събития в общината за 2012 година, която се изпълнява от читалищата въз основа на финансово обезпечени договори, сключени с кмета на общината.

Определена бе Общинска комисия по чл. 8, ал. 2 от Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове с председател – Цветелина Младенова – гл. счетоводител на общината, секретар - инж. Йордан Веселинов – гл. експерт ОПГС при общинската администрация и членове: Искра Костадинова – общински съветник, Людмил Янчев – адвокат в Адвокатско дружество „Пешковски и Карамелски” Враца, Пролетка Никова – гл. специалист по бюджета при Община Криводол, Татяна Владимирова – ст. специалист УТАБ и Стефка Цветкова – вложител по ЖСВ гр. Криводол.

Кметът бе упълномощен да открие процедура за отдаване под наем на публична общинска собственост – лекарски кабинети в Поликлиника гр. Криводол и Селски здравни служби в селата Добруша, Галатин и Лесура.

Председателят на Общинския съвет Юрий Кацарски бе определен за делегат на Общото събрание на националното сдружение на общините в република България и за представител в Областният съвет за развитие на Област Враца.

Местният парламент определи размера на трудовото възнаграждение на кмета на общината и кметовете и кметските наместници.

Определени бяха и временно изпълняващи длъжността кмет на кметство, както следва:

- Ботуня - Ивка Спасова Кирова

- Главаци – Илидия Димитрова Тошева

- Големо Бабино – Тихомир Григоров Трифонов

- Добруша – Янка Атанасова Конова

- Осен – Лиляна Петрова Петкова

- Фурен – Галина Тодорова Михалкова

Правомощията им са в сила от 21.11.2011 г. до назначаване на кметски наместници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар