Бисквитки

понеделник, 24 ноември 2014 г.

Правят хоризонтална маркировка по две улици във Враца




По две улици във Враца в утрешния ден – 25 ноември – ще се поставя нова пътна маркировка. От 8 до 13 ч. екипите ще работят по бул. „2 юни” от кръстовището с ул. „Ген. Леонов” (при паметника на Работника) до кръстовището с ул. „Екзарх Йосиф”. От 13 до 18 ч. нова пътна маркировка ще се прави на ул. „Ген. Леонов” от кръстовището с ул. „Екзарх Йосиф” до църквата „Свето Възнесение” (при пазара).
         Умоляваме през посочените периоди гражданите да премахнат паркираните автомобили от двете улици.
         Поставянето на хоризонталната маркировка е последният етап от завършващия основен ремонт на улиците.

Коледната елха във Враца ще грейне на 2 декември

Започна монтирането на коледната украса във Враца. Към съществуващите до момента светещи пана и гирлянди ще бъдат добавени нови на обща стойност около 30 000 лева. Очаква се част от сумата да бъде дадена от дарители, до които Община Враца вече изпрати писма с предложения да се включат в коледното разкрасяване на града. „Амбицията ни е тази година с наши усилия и с помощта на дарители градът ни да стане още по-празничен” – каза кметът инж. Николай Иванов.
         Нова коледна украса по специална поръчка, съобразена с водното съоръжение,  ще бъде направена за фонтана пред Сувенирната палата. Към съществуващите 40 светещи пана, които украсяват маршрута на основната тролейбусна линия № 4, ще бъдат закупени и монтирани още 40. Нови светещи завеси ще бъдат подредени по цялата пешеходна зона в града - по бул. „Никола Войводов” от сградата на бившето кино „Васил Коларов” до площад „Македония”. Очаква се до 2 декември да приключи поставянето на коледната украса по улиците на града. На 2 декември в 17 ч. ще бъдат запалени светлините на две коледни елхи в града – в центъра срещу читалище „Развитие” и в жк „Дъбника” при пълномощничеството. И на двете места ще има тържества, в които ще се включат малчугани от детските градини във Враца. Дядо Коледа ще бъде гост и на двата празника.  За първи път коледната елха в центъра ще бъде украсена от външна фирма – Парти център „Ив”, на която Община Враца ще плати за услугата.

Учредяват общински комитет „Васил Левски”

Общински комитет „Васил Левски” ще бъде учреден във Враца. Учредителното събрание ще се състои на 27 ноември в 18 ч. в голямата зала на Дома на науката и техниката.  Сред основателите на комитета във Враца ще бъде и кметът инж. Николай Иванов. Общобългарският комитет „Васил Левски” е непартийно обществено-културно сдружение с идеална цел. Комитетът е самостоятелна юридическа личност по смисъла на Закона за юридическите лица с нестопанска цел, за осъществяване на общественополезна дейност, развиваща и утвърждаваща духовните ценности, образованието, науката и културата, чрез опазване на българското културно наследство, свързано с идеите на Васил Левски и неговите сподвижници, както и на други дейци от българското Възраждане. Негов председател е Васил Василев - български бизнесмен, основател и първи председател на Съюза на работодателите в България.
 Даниела Хитова,
гл. експерт „Връзки с обществеността”




Няма коментари:

Публикуване на коментар