Бисквитки

понеделник, 24 ноември 2014 г.

Турнир „Мама, татко и аз” се проведе във Враца

Трети турнир „Мама, татко и аз” се проведе в отминалата събота във Враца. Организатор отново бе Община Враца, а поводът - Денят на християнското семейство и реализирането на услугата „Интеграция на децата в детските градини и в предучилищните групи” по общинския проект „СТИМУЛ - Социални, трайно интегрирани, местни услуги за личността”. Целите на проекта са превенция на социалното изключване сред децата чрез инвестиции в ранното детско развитие, подобряване готовността на децата за включване в образователната сисмета, подкрепа за формиране на родителски умения сред уязвимите групи родители.  „Скъпи деца и родители,  с удоволствие пристъпвам днес в тази пълна зала, за да дам старт на едно прекрасно начинание – състезанието „Мама, татко и аз”. Семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за добродетелите и ценностите в живота. Детският турнир стана вече желан от всички вас празник. Надявам се да остане такъв и в следващите години, а общинското ръководство ще продължава да работи усилено в тази насока. Пожелавам игрите да ви донесат много радост и добро настроение и да победят най-подготвените” – това каза при откриването на турнира зам.-кметът инж. Красимира Георгиева.
В надпреварата се включиха 36 отбора, които  участваха в две различни състезания в серия по 6 отбора. За доброто настроение на малки и големи в паузата между двете игри се погрижиха малките мажоретки от ОДЗ „Брезичка” и певците на ОДЗ „Люляк”.
Победители в отделните серии станаха:
1.     Филип Иванов Андров, майка – Петя Филипова Андрова
2.     Божидар Тихомиров Благоев, майка – Елеонора Красимирова Христова
3.     Антъни Владимиров, баща – Владимир Василев
4.     Димитър Тодоров Иванов, майка – Галина Димитрова Иванова
5.     Преслав Петров, майка – Мариета Стоянова
6.     Кая Светлозарова Салабашева , баща – Светлозар Георгиев Салабашев

Домакин на състезанието отново бе спортната зала на Природо-математическата гимназия.
         Детският турнир бе организиран от екипа на проект „СТИМУЛ” и Дирекция „Образование, култура, спорт и туризъм” на Община Враца.Няма коментари:

Публикуване на коментар