Бисквитки

сряда, 26 ноември 2014 г.

Крими хроника



Дъбника” бе проведена специализирана полицейска операция с цел: контрол по безопасност на движението на територията на гр.Враца и гр.Криводол за неправомерно престояване и паркиране на МПС пред увеселителни заведения и други обществени места, проверка за наличие на стоки без акцизен бандерол, повишаване чувството за сигурност на гражданите, противодействие на битовата престъпност, кражби на животни, от частни домове и превантивни мерки срещу престъпления от всякакъв вид, противодействие на незаконния добив, транспортиране и съхранение на дървен материал.
Констатирани нарушения –няма.
На 25.11.2014 г., за времето от 08.10 ч. до 17.20 ч. на територията на РУП АЕЦ-Козлодуй се проведе Национално пълномащабно учение „Защита 2014”.

 Плановете за действие

Въведени са Плановете за действие при извънредни ситуации и за защита при бедствия на РУП АЕЦ-Козлодуй, ОДМВР-Враца и АЕЦ-Козлодуй. В хода на учението са проведени действия по ограничаване на последствията от разрушително земетресение и радиационна авария. Предприети са всички необходими мерки за защита на живота и здравето на служителите чрез укриване в защитни съоръжения, евакуация, използване на индивидуални средства за защита, провеждане на йодна профилактика и санитарно-защитни мероприятия, ограничаване използването на заразени хранителни продукти и вода.

    Регионален говорител на МВР:
Красимир Василев
                                                                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар