Бисквитки

сряда, 26 ноември 2014 г.

Георги Божинов достави ново дарение за Мизия
Трети ТИР докара на 25 ноември обзавеждане в Мизия, Крушовица и Нивянин. Мебелите бяха раздавани на пострадали семейства от наводненията през август т.г. Дарението е от родения в борованското село Нивянин бизнесмен Георги Гергов, а превозът и доставката им са подсигурени от народния представител от БСП Георги Божинов.

Лично Георги Божинов разпределяше на пострадалите семейства мебелите. Група млади социалисти от Младежкото обединение в София бяха дошли, за да помагат  в разтоварването на обзавеждането. Яне Якимов от групата сподели, че искат да помогнат, тъй като в селата преобладаващото население е от възрастни хора.

 В трите селища на Врачанска област бяха раздадени 100 врати, 100 одеяла, 100 закачалки, 50 телевизори, 50 хладилници, 50 разтегателни фотьойли,  около 10-12 двойни спални, нощни шкафчета, маси за хранене и столове. Мебелите са част от  обзавеждането на хотел в туристическия комплекс „Слънчев ден" във Варна. Товаренето на тировете във Варна се организира  от управителя на хотелския комплекс "Слънчев ден" Митко Атанасов.

Това е трети двоен ТИР от началото на месец ноември, който  депутатът Георги Божинов съпроводи до Мизия . Досега в Мизия са раздадени стотици одеяла, външни врати и врати за баня, около 300 нощни шкафчета, маси за хранене, холни гарнитури, фотьойли-легла и друго обзавеждане. Почти цялото оборудване на 10-етажния хотел на бизнесмена Георги Гергов в комплекса „Слънчев ден” във Варна бе раздадено на пострадалите от наводненията през август т.г. – в Мизия, Крушовица и Нивянин.

Припомняме, че Националният съвет на БСП дари парите, предвидени за предизборни концерти за отопление на училищата в Мизия. С тези 60 хиляди лева беше закупен още един парен котел, а старият бе ремонтиран. Обновена бе и парната инсталация на Основно училище „Цанко Церковски”, както и общежитието, в което са настанени останалите без дом семейства. Част от тези пари са използвани за закупуване на климатици за Професионална гимназия „Васил Левски” в града.

Няма коментари:

Публикуване на коментар